Pabaisko bažnyčios prižiūrėtoją pasveikino šalies vadovas

Gedimino Nemunaičio nuotr. Prezidentas Gitanas Nausėda pasitiktas prie jubiliatės namų laiptinės. Gedimino Nemunaičio nuotr. Prezidentas Gitanas Nausėda pasitiktas prie jubiliatės namų laiptinės.

Pabaiske gyvenanti bažnyčios prižiūrėtoja Katerina Klimaševskaja sulaukė neįtikėtinos pagarbos – su jubiliejumi moters pasveikinti atvyko pats šalies prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana. Per šiuos rinkimus žymia tapusi pabaiskietė 90 metų sukaktį mini beveik tuo pat metu kaip ir prezidento tėvas.

Apie Ukmergės rajone, Pabaisko miestelyje, gyvenančią Pabaisko Švč. Trejybės bažnyčios prižiūrėtoją K. Klimaševskają visa Lietuva sužinojo prezidento rinkiminės kampanijos metu.

G.Nausėda pirmą kartą viešai apie tai prabilo pernai rugpjūtį savo feisbuko paskyroje.

„Nuolat prisimenu savo kelionę į Pabaiską, kur Švč. Trejybės bažnyčioje norėjau pamatyti ir išgirsti vieną iš seniausių Lietuvoje varpų. Ten sutikau nuostabią varpininkę ir šventovės saugotoją Kotryną. Įkopusi į devintąją dešimtį, sudiržusiomis rankomis, tačiau šviesiomis, gilią sielą liudijančiomis akimis.

Kotryna nepavargdama meldžiasi už mus, kad pas mus būtų mažiau piktadarysčių ir kad pagaliau nustotumėme kariauti vienas prieš kitą. Tąkart pagalvojau: bet juk čia ir yra tikroji, tylioji Lietuva, kuri aria žemę, kepa duoną, auklėja vaikus, gelbėja žmones nuo ligų. Lietuva, kuriai sunku, tačiau ji nepalūžta, ji tiki, kad rytoj bus geriau. Ir taip jau dvidešimt aštuonerius metus“, – skelbdamas apie sprendimą siekti prezidento posto teigė jis.

Kotrynos – taip visų vadinamos moters – vardas vėl nuskambėjo, kai G. Nausėda kreipėsi į tautą jau kaip išrinktasis šalies vadovas ir sakė visą rinkimų kampaniją jutęs šios moters palaikymą ir maldas.

Apie tai, kad pats prezidentas ją mini geru žodžiu, socialiniais tinklais nesinaudojanti senolė sužinojo iš kitų. Pamaldi moteris sakė, kad jai tai – labai malonu, bet kad prezidentas atvyks jos pasveikinti su jubiliejumi, niekaip netikėjo.

Kad Kotryna minės jubiliejų, šalies vadovui G. Nausėdai socialiniame tinkle užsiminė Pabaisko Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Rimantas Laniauskas. Tačiau taip pat sako niekaip nesitikėjęs nei tolesnio bendravimo, nei tokio garbaus vizito.

O pagarbos, tikina, bažnyčią prižiūrinti pamaldžioji Kotryna tikrai verta. „Labai džiaugiuosi. Už tuos dvidešimt metų, kuriuos ji tarnauja bažnyčiai, ji tikrai verta pagarbos“, – sakė R. Laniauskas.

Ir kiti Kotryną pažįstantys žmonės apibūdina ją geriausiais žodžiais. Pabaisko seniūnas Gediminas Lapukas sakė daug metų ją pažįstantis kaip labai paslaugią, pamaldžią moterį, kuri rūpinasi visais bažnyčios reikalais ir dvasiniais dalykais.

Tiesa, moteriai dabar tenka atlaikyti didelio dėmesio naštą, o kai kas ją jau praminė žvaigžde. Ir panašu, kad to dėmesio ateityje tik daugės.

Šeštadienį šalies vadovą Pabaiske pasitiko ne tik pati jubiliatė, jos artimieji, bet ir būrelis kaimo gyventojų, seniūnijos darbuotojų bei stebėti neįprasto susitikimo atvykusių šalies žiniasklaidos atstovų.

Pirmosios poros sutikimas vyko kuklaus miestelio daugiabučio kieme, prie Kotrynos buto laiptinės durų.

Prezidentas su žmona artimųjų apsuptai senolei įteikė su darželio gėlėmis komponuotų gėlių puokštę. Prezidentas pasidžiaugė pažintimi, įvykusia jam lankantis Pabaiske, kurio bažnyčios varpinėje yra vienas iš seniausių Lietuvos varpų. Jį tuomet parodė bažnyčią ir varpinę prižiūrinti Kotryna.

Po to jubiliatė bei jos artimieji pakvietė pirmąją šalies porą į svečius antrame daugiabučio aukšte.

Vėliau išėjęs G. Nausėda džiaugėsi jaudinančiu susitikimu.

„Šiek tiek jaudinausi prieš važiuodamas į Pabaiską, nes ponią Kotryną senokai mačiau paskutinį kartą. Tačiau visą laiką bendravome mintimis ir maldomis.

Džiaugiuosi, kad tokių žmonių Lietuvoje turime labai daug. Jie tyliai gyvena pareigos ritmu, daro tuos iš pirmo žvilgsnio nedidelius darbus, bet kartu kuria gražesnę Lietuvą. Tie žmonės nesiskundžia, jų neišgirsite per televiziją kažkuo besipiktinančių. Tačiau jie yra svarbi mūsų šalies dalelė ir turbūt be šių žmonių Lietuva būtų visiškai kitokia.

Aš noriu palaikyti ryšį su visais žmonėmis, gyvenančiais įvairiose Lietuvos vietose, kurie kantriai dirba savo darbus, nesiskundžia, neaimanuoja, bet tikisi gyventi geriau. O valdžios pareiga ir yra siekti, kad kartu su visa Lietuva gyventume geriau“, – sakė šalies vadovas.

Paklaustas, apie ką kalbėjo, prezidentas sakė, kad apie vaikus, gyvenimo sąlygas. Jį sužavėjo paprastas jaukus moters butas. „Aš norėčiau čia dar apsilankyti“, – kalbėjo G. Nausėda.

Ir jis pats buvo pasveikintas dovanomis. Pabaisko Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Rimantas Laniauskas pirmajai porai dovanojo Varšuvoje neseniai išleistą Vaitkuškio dvaro nuotraukų albumą, o Pabaisko seniūnas Gediminas Lapukas – miestelio bažnyčios fotopaveikslą.

Šalies prezidento viešnagė Pabaiske, be abejonės, išliksianti šio miestelio istorijoje, truko maždaug valandą.

Susirinkusieji pėsčiomis nuėjo į čia pat esančią bažnyčią, kurią kelis dešimtmečius prižiūri Kotryna.

Po to pirmoji pora išvyko į kitą Ukmergės rajono pakraštį – Užulėnį, kur dalyvavo prezidento Antano Smetonos paminklo atidengimo iškilmėse.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų