Spausdinti šį puslapį

Ukmergės dainininkės – Rytų Aukštaitijos dainų šventėje

„Žemynos“ choristės Zarasuose. „Žemynos“ choristės Zarasuose.

Zarasuose, Zaraso ežero saloje, nuskambėjo Rytų Aukštaitijos dainų šventė „Dainų dainelė“, skirta kompozitoriaus ir dirigento Juozo Naujalio 150-osioms gimimo metinėms paminėti.

Į ją atvyko daugiau kaip 50 chorų iš įvairių Lietuvos miestų. Drauge su tūkstantine minia į jungtinį chorą įsiliejo ir Ukmergės moterų choras „Žemyna“, kuriam vadovauja Neringa Valinskienė.

Šventėje prisimintas Lietuvos profesionaliosios muzikos patriarcho J. Naujalio indėlis į Lietuvos kultūros puoselėjimą.

1924 m. kompozitorius Kaune surengė pirmąją Dainų šventę, pradėjusią jau 95-erius metus  gyvuojančią tradiciją, suburiančią pasaulio lietuvius bendrai dainai ir šokiui.

Jautriai ir didingai suskambo J. Naujalio daina pagal Maironio tekstą „Lietuva brangi“, diriguojama dainų šventės Zarasuose sumanytojo šio krašto Garbės piliečio dirigento ir kompozitoriaus prof. Liongino Abariaus.

Dainuotos ir L. Abariaus sukurtos ir harmonizuotos dainos, gražiausios XIX– XX a. profesionalių kompozitorių aranžuotės bei Dusetų krašto harmonizuotos lietuvių liaudies dainos.

Taip pat skambėjo šokių ir ritminių instrumentų atliekama muzika.

Šventė iškilmingai baigėsi jungtinio choro atliekama L. Abariaus „Dieve, laimink Lietuvą“.

Chorų vadovams įteikti padėkos raštai už chorinės muzikos sklaidą ir dainų švenčių tradicijų tęstinumą bei puoselėjimą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)