Užimtumo namus Tulpiakiemyje atidarė D. Grybauskaitė

Prezidentės biuro nuotr. Šventėje apsilankė ir kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentės biuro nuotr. Šventėje apsilankė ir kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

 

Tulpiakiemio kaime atidaryti užimtumo namai, kuriuose gyvenime palūžusiems žmonėms sudaryta galimybė stotis ant kojų, dirbti ir pasijusti naudingiems. Penktadienį vykusioje atidarymo šventėje apsilankė ir kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentė jau lankėsi Tulpiakiemyje prieš trejus metus, kai duris ten atvėrė vaikų dienos centras.

Seniūnijai, kuri buvo žinoma, kaip turinti daugiausiai socialinės rizikos šeimų rajone, tokio dienos centro labai reikėjo.

Tačiau greta rūpesčio vaikų saugumu ir užimtumu buvo akivaizdi ir kita problema – priklausomybių kamuojami vaikų tėvai.

Šalies vadovė tuomet kalbėjosi su rajono savivaldybės, nevyriausybinių organizacijų atstovais, kitais specialistais, kokią pagalbą būtų galima suteikti socialinės rizikos šeimoms, ką daryti, kad tokių šeimų liktų kuo mažiau.

Iniciatyvos ėmėsi Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja darbui su šeimomis Lina Palčinskienė ir VšĮ „Lyderių karta“ atstovai Agnė Tėvelytė-Petronienė bei Aurelijus Deviatnikovas.

Jų dėka žingsnis po žingsnio įgyvendinama idėja per užimtumą sugrąžinti į bendruomenę atskirtį ir priklausomybes išgyvenančius žmones. Kai kurie iš jų niekada nėra turėję darbo.

Prezidentė pabrėžė, kad Tulpiakiemis šiandien virto išskirtiniu pavyzdžiu, kaip gera iniciatyva gali pakeisti žmones.  Gyventojus įdarbinę užimtumo namai suteikė galimybę žmonėms stotis ant kojų ir pagaliau jaustis naudingiems.

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja darbui su šeimomis Lina Palčinskienė pasakojo, kad šiuo metu neseniai įkurtose patalpose dirba apie 20 žmonių – pensinio amžiaus ar nevisu etatu dirbančios moterys, vaikus auginančios mamos.

Jos atlieka spaustuvių užsakymus: renka kalendorius, komplektuoja žurnalus, SIM korteles. Tai rankinis darbas, kurio spaustuvėse negali atlikti įrenginiai.

Dirbama pagal verslo liudijimus, o atlygis priklauso nuo užsakymų.

Pasak L. Palčinskienės, alga čia nėra stabili, tačiau ji ir nebuvo pats pagrindinis dalykas, įgyvendinant šį užimtumo sumanymą.

Nors pažymi, kad toli nuo miesto esančiame Tulpiakiemyje darbą susirasti nėra paprasta, gerokai svarbiau – galimybė pasijusti pilnaverčiu bendruomenės nariu.

L.Palčinskienė pasakojo, kad spaustuvių užsakymai buvo pradėti įgyvendinti maždaug prieš metus. O šiemet pagaliau pavyko įsirengti savo patalpas.

„Būtų naivu tikėtis, kad dabar žmonės čia visai nebegeria. Tačiau akivaizdu, kad sumanymas pasiteisino, o moterys, kurios buvo nurašytos, pasirodė esančios puikios darbuotojos“, – sakė socialinė darbuotoja.

Naujovės artimiausiu metu laukia ir Tulpiakiemio vaikų dienos centras, kurį globoja kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ukmergės rajono savivaldybė šį dienos centrą, kurio įkūrėja Vilma Šidlauskienė, atsirinko kaip partnerį projekte „Bendruomeninių vaikų globos namų ir vaiko dienos centų plėtra“, čia bus planuojami remonto darbai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų