Spausdinti šį puslapį

Vidiškiuose paminėta gyvūnų globos diena

Šventės dalyviai. Šventės dalyviai.

1931 metais Florencijoje tarptautinės gyvūnų globos konferencijos dalyviai nusprendė spalio 4-ąją, šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo, mirties dieną, paskelbti Pasauline gyvūnų globos diena.

Šiandien gyvūnai tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi ir net šeimos nariais. Todėl ne tik jie žmonėms turi būti dėkingi už globą ir priežiūrą, bet ir žmogus turi padėkoti gyvūnui už draugystę, paguodą, ištikimybę.

Minint šią dieną Vidiškiuose susibūrė augintiniai ir jų šeimininkai, o Vidiškių klebonas Laurynas Grikietis juos pasveikino ir palaimino.

Idėją susiburti šią dieną paskatino gyvūnų globos draugija „Klajūnas“, siūliusi paskaitą suaugusiems atsakingo gyvūnų globojimo tema.

Diskusija, pasidalijimas patirtimi ir žiniomis, supažindinimas su „Klajūno“ veikla įvyko miestelio parke. Parduotuvės „Mini Market“ savininkas Dainius Gleiznys ir Ukmergės kinologų klubo bei „Zoocentro“ vadovas Stasys Barauskas pasirūpino lauktuvėmis „klajūniečiams“. S. Barauskas apdovanojo ir kiekvieno atvesto augintinio šeimininką dovanėle augintiniui.

Ukmergės kultūros centro Vidiškių filialo darbuotojos Janė Giedraitienė ir Regina Stasiūnienė paįvairino susitikimą Eglės Giedraitytės ir jos žirgo Bingo pasirodymu. Mergina papasakojo apie skaudžią šio žirgo patirtį, meilę ir globą, kuri pastatė šį gražuolį ant kojų.

„Tikimės, kad šis renginys taps dar viena miestelio tradicija“, – apie šventę pasakojo Vidiškių bendruomenės narė Jolanta Čekauskaitė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)