Spausdinti šį puslapį

„Keliauk ir pažink savo kraštą“

Renginio dalyviai. Renginio dalyviai.

Vitalija ŽIUPKIENĖ

Projekto kuratorė

Dažnai vyresniųjų klasių mokiniai renkasi keliones į užsienio šalis, nori pamatyti platųjį pasaulį, patirti įspūdžių, tačiau visai nežino, kokie atradimai laukia  gimtajame krašte.

Antano Smetonos gimnazijos turizmo būrelio nariai įsijungė į Vilniaus „Laisvės“ gimnazijos inicijuotą projektą „Keliauk ir pažink savo kraštą“, kuriame dalyvavo ir Molėtų r. Alantos gimnazijos gimnazistai.

Pavasarį šių gimnazijų mokiniai susirinko Vilniuje. Maršrutas buvo parinktas netradicinis – Naujosios Vilnios gamtos, istorijos, kultūros objektai: I-ojo pasaulinio karo įtvirtinimai, Pūčkorių atodanga, kt.

Spalio mėnesį gimnazistai susitiko Molėtų r. Alantos miestelyje, kur susipažino su miestelio istorija, gimnazija, aplankė dvarą, artimiau susipažino vieni su kitais.

Spalio 10-ąją Ukmergėje vyko baigiamasis projekto renginys. Mokytojai Kastytis Kvietkauskas ir Vytautas Čiulada kartu su turizmo būrelio nariais parengė įdomią interaktyvią programą. Visų trijų gimnazijų mokiniai ir mokytojai pasidalijo į mišrias komandas ir išėjo į miestą.

Dėkojame rajono merui Rolandui Janickui ir savivaldybės administracijos direktoriui Dariui Varnui,  Kraštotyros muziejaus, Tolerancijos centro, kitų įstaigų vadovams ir darbuotojams, kurie suteikė informacijos apie mūsų miestą, padėjo atlikti užduotis. Komandos džiaugėsi draugiškais ir miesto istoriją žinančiais ukmergiškiais, bendravimo patirtimis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)