Spausdinti šį puslapį

Pristato parodą „Kliedesių terminalas“

Paveikslų galerijos feisbuko nuotr. Vienas iš Česlovo Lukensko darbų. Paveikslų galerijos feisbuko nuotr. Vienas iš Česlovo Lukensko darbų.

Kauno paveikslų galerijoje eksponuojama žinomo menininko, Ukmergės rajone Kultuvėnuose įkūrusio meno dirbtuves, Česlovo Lukensko darbų paroda „Kliedesių terminalas“.

Šią parodą autorius vadina asmeniška. Sako, kad joje yra darbų, tiesiogiai siejamų su autobiografiniais įvykiais.

Parodoje – Č. Lukensko kūryba nuo 1985-ųjų iki šių dienų. Joje – tapybos darbai, tekstai, aplinkos ir žemės menas, vaizdo įrašai, tekstilė, performansai. Ekspoziciją autorius skirsto į penkias temas – „Sėklą“, „Skiepus“, „Dauginimąsi“, „Suvartojimą“ ir „Kliedesius“.

Parodoje atsiskleidžia temų transformacijos, meninių įvaizdžių kaita ir įvairovė, žanrų ir disciplinų sankirtos. Autorius nevengia sarkazmo ir saviironijos.

Č. Lukenskas (g. 1959) vadinamas vienu ryškiausių Lietuvos šiuolaikinio tarpdisciplininio meno atstovų. Nuo 1981 m. aktyviai dalyvauja Lietuvos ir tarptautiniuose projektuose, priklauso grupei „Post Ars“, yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

Autoriaus darbai buvo eksponuojami užsienio šalyse, jo kūrinių turi įsigijęs Lietuvos dailės muziejus, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Nacionalinė dailės galerija, MO muziejus, privatūs kolekcininkai. 2009 m. Č. Lukenskas buvo išrinktas įsimintiniausiu Kauno menininku.

Jo paroda galerijoje K. Donelaičio g. 16 Kaune veiks iki sausio 12 d.

Kūrėjas su žmona Rūta gyvena sodyboje Veprių seniūnijoje Kultuvėnų kaime. Čia įkurti „Lukenskų namai“, kuriuose vyksta edukacijos, menininkų susitikimai, kiti renginiai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)