Dalijimosi stotelėje daiktai prisikels naujam gyvenimui

Gedimino Nemunaičio nuotr. Rajono vadovai ir svečiai susirinko į „Dėk’ui“ stotelės atidarymą. Gedimino Nemunaičio nuotr. Rajono vadovai ir svečiai susirinko į „Dėk’ui“ stotelės atidarymą.

Ukmergėje, Gerseniškių gatvėje, esančioje didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje antradienį atidaryta daiktų dalijimosi stotelė „Dėk’ui“.

Tai – visiškai naujas posūkis mūsų vartotojiškoje visuomenėje. Nebenaudojamus daiktus čia galima atvežti ir palikti, o norintiems – juos pasiimti.

Specialiai įrengtose patalpose ant lentynų jau išrikiuoti naujų šeimininkų laukiantys daiktai: televizorius, elektrinė plytelė, riedučiai, šviestuvai, lentynos, lėkštės, peiliai, šakutės, žaislai... Stovi ir keli baldai.

Darbus įgyvendino šios aikštelės šeimininkai – Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras (VAATC).

Šios įmonės projektų vadovė Regina Janutėnienė sako, kad stotelės atidarymo dieną lentynose esantys atiduodami daiktai – ne visi ukmergiškių atvežti – jie iš visos Vilniaus apskrities.

Pirmoji daiktų dalijimosi stotelė, pavadinta „Dėk’ui“, šių metų pradžioje atidaryta Vilniuje. Joje bei kitose VAATC aikštelių stotelėse nustatyta tvarka galios ir Ukmergėje.

Čia galima atvežti nebereikalingus, tačiau dar veikiančius daiktus. Priimama viskas, išskyrus drabužiai. Tačiau ir tai nėra labai griežta sąlyga – kokybiški, švarūs drabužiai lentynose guli. 

Į stotelę atvežti daiktus galima darbo dienomis. Apžiūrėti bei rezervuoti juos galima internetinėje svetainėje www.stoteledekui.lt.

Tačiau daiktams atsiimti yra skirtas ketvirtadienis. Tą dieną bus galima atvykti į saugojimo aikštelę ir iš ten pasiimti sandėlyje esančius nerezervuotus daiktus. Arba atvykti ir pasiimti daiktus, kurių niekas nerezervavo arba neatsiėmė.

Vienu metu bus galima stotelėje paimti ne daugiau trijų daiktų, tačiau išskirtiniais atvejais, įvykus gaisrui ar kitai nelaimei, daiktų skaičius neribojamas.

Iš viso regione numatyta įrengti 18 daiktų atidavimo stotelių. Tai kainuos apie 1 mln. eurų. 85 proc. projekto bus finansuojama iš ES lėšų, o likusi dalis – iš Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro.

Centro atstovų teigimu, stotelės pavadinimas turi dvi reikšmes: „Dėkui“ ir „Dėk“. Juk vieni padės, o kiti už tai padėkos. Tikisi, kad tokios stotelės prisidės prie mažesnio ir taupesnio vartojimo. Įmonė pažymi, kad Vilniaus regiono didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse surenkamų atliekų kiekis auga itin sparčiai.

„Dėk’ui“ stotelės atidarymo dieną atvyko VAATC centro atstovai ir Ukmergės rajono vadovai.

Svečiai pasidžiaugė įgyvendintu sumanymu, sakė, kad čia bus galima ne tik dalytis daiktais, bet ir remontuoti. Jei tik tokia iniciatyva atsiras.

Rajono meras Rolandas Janickas padėkojo už stotelę, kuri kartu atliks ir dar vieną didelę misiją – padės mažinti į sąvartyną patenkančių daiktų kiekį. Taip pat telks bendruomenę ir skatins dalytis.

Atidarymo dieną įvyko ir daiktų mainai. Į stotelę blynų keptuvę atnešęs savivaldybės tarybos narys Arūnas Dudėnas rado kam ją atiduoti. Keptuvę pasiimti mielai nutarė rajono vicemerė Agnė Balčiūnienė.

Ukmergėje, Gerseniškių gatvėje, esančios didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės, kurioje pastatyta daiktų dalijimosi stotelė, tel. 8 616 57265.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų