Spausdinti šį puslapį

Nuo naktinių valkatų saugo ir elektroninės spynos

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ligoninės rūsys – benamių nakvynės svajonė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ligoninės rūsys – benamių nakvynės svajonė.

Į redakciją paskambinęs ukmergiškis išsakė priekaištus dėl Ukmergės ligoninėje neveikusio lifto. Sakė su garbaus amžiaus mama atvykęs aplankyti čia gulinčio artimo giminaičio. Tačiau paaiškėjo, kad liftas neveikia. Laiptais negalinčiai lipti mamai dėl to teko likti automobilyje.

Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas ekonomikai ir ūkiui Gintaras Gladkauskas pasakojo, kad pagrindinis įstaigos liftas, kuriuo naudojasi pacientai, darbuotojai ir lankytojai, veikia tik iki 17 val. Apie tai skelbiama informacinėje lentelėje.

Ištisą parą liftas neveikia dėl to, kad pasibaigus darbo valandoms prašalaičiai negalėtų patekti į ligoninės rūsį.

Ligoninės rūsys – gana ilgas tunelis, kuriuo iš valgyklos gabenamas maistas ligoniams. Čia yra ir sandėliavimo patalpos.

Tačiau tai taip pat miela vieta šiltos prieglaudos nakvynei ieškantiems asocialiems asmenims ar nuotykių ieškantiems paaugliams.

Liftas po darbo valandų neveikia būtent dėl to, kad į rūsį nepatektų pašaliniai asmenys.

Nors Ukmergėje įkurti nakvynės namai, tačiau ten įleidžiami tik blaivūs asmenys. Šios taisyklės nepaisantys, pasak ligoninės darbuotojų, mielai renkasi jų įstaigos koridorius.

G.Gladkauskas pasakojo, kad ligoninės vadovybė ieško būdų, kaip tokiems neprašytiems svečiams užkirsti kelią.

Vienas tokių – po darbo valandų neveikiantis liftas, kita neseniai įgyvendinta priemonė – elektroninės spynos, kurias atidaro tik įstaigos darbuotojai.

Įstačius tokią spyną uždaras naktimis dabar – Radiologijos skyrius. Anksčiau būdavo atvejų, kai jo koridoriuje darbuotojai rasdavo įmigusį svečią. Pajudinus dar burbuliuodavo, kad trukdo miegoti...

Elektroninės spynos taip įrengtos ir ligoninės laboratorijoje.

Bet ir tokios priemonės, pasirodo, ne visada gelbsti nuo valkatų. Jie įsigudrina ir suranda kitokių būdų nakčiai likti ligoninėje. Pavyzdžiui, užsirakina kuriame nors tualete.

 Tačiau grįžkime prie lifto. Ligoninės liftas ligonių lankymo valandomis neveikia, nes yra ir moraliai pasenęs.

Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas ekonomikai ir ūkiui G. Gladkauskas patikino, kad įstaigos planuose – naujas liftas. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Paveikslėlių galerija