Spausdinti šį puslapį

Virusas sujaukė festivalio planus

Dainiaus Vyto nuot. Italijos vėliava nuo Kultūros centro nuimta – šios šalies muzikantai į perkusinės muzikos festivalį neatvyks. Dainiaus Vyto nuot. Italijos vėliava nuo Kultūros centro nuimta – šios šalies muzikantai į perkusinės muzikos festivalį neatvyks.

Dėl išplitusio koronaviruso teko atšaukti tarptautinio perkusijų festivalio „Percussion Ukmergė 2020“ koncertus.

Kultūros centras paskelbė, kad kovo 8 ir kovo 10 d. planuoti tarptautinio perkusijų festivalio „Percussion Ukmergė 2020“ koncertai Kultūros centre ir Taujėnų dvare neįvyks.

Taip nutiko, nes juose turėjo pasirodyti muzikantai iš Italijos, ir būtent iš to šalies regiono, kuriame išplitęs koronavirusas.

Dėl viruso plitimo grėsmės iš Italijos neatvyks perkusininkas Filippo Lattanzi ir ansamblis „Art Percussion Ensemble“.

Aptarti šio tarptautinio festivalio programos mūsų Kultūros centro darbuotojų grupė praėjusią savaitę buvo skubiai nuvykusi į Rygą, kur susitiko su festivalio organizatoriumi Edgars Saksons.

Kultūros centras šiuo metu praneša, kad kiti du festivalio koncertai neatšaukti.

Tiesa, vienas jų, kovo 9-osios vakarą, rengiamas ne Ukmergėje, o Vilniaus muzikos ir teatro akademijos salėje.

Ukmergės kultūros centre festivalio koncertas numatytas kovo 11-ąją 17 val.

Dabar planuojama, kad Kovo 11-osios renginiai Ukmergėje prasidės 15.30 val. prie Kultūros centro, 16 val. – prie paminklo „Lituania Restituta“.

17 val. Kultūros centro salėje skambės Lietuvos kamerinio orkestro, diriguojamo Guntis Kuzma, programa bei koncertas „Drum&Brass | Giunter Percussion ir Trimitas“, atliekamas pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ (dirigentas Ugnius Vaiginis) ir ansamblio „Giunter Percussion“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)