Spausdinti šį puslapį

Gyventojai prašo autobusų

Ne vienas ukmergiškis šią savaitę teiravosi, kada vėl bus atstatytas iki karantino buvęs miesto autobusų tvarkaraštis. „Karantinas švelnėja. Dauguma įmonių jau dirba, o kaip jas pasiekti iš kito miesto pakraščio? Nusibodo kiekvieną dieną leisti pinigus taksi – seniai laikas „paleisti“ autobusus“, – emocijas liejo vienoje siuvimo įmonėje dirbanti ukmergiškė.

UAB Ukmergės autobusų parko direktorius Alfonsas Prabišas sakė, kad kol kas negali pasakyti, kada tiksliai bus atnaujintas miesto autobusų eismas. Sprendimas bus priimtas, atsižvelgiant į vyriausybės rekomendacijas, o tvirtinamas Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.

Pasak A. Prabišo, greičiausiai visi autobusai įprastu grafiku pradės važiuoti palaipsniui, atsižvelgiant į keleivių skaičių.

Prieš savaitę rajone buvo atnaujintas priemiestinių autobusų eismas, tačiau, pasak direktoriaus, norinčiųjų naudotis paslauga tebėra labai mažai. Į autobusą įlipa vos 3–4 keleiviai.

Sulaukėme ir kito klausimo panašia tema.

„Būtų įdomu sužinoti, kada vėl bus atnaujinti ankstyvi maršrutai iš Ukmergės autobusų stoties į Kauną?

Ankstyviausias „Kautros“ autobusas važiuoja tik 10 val. Prieš karantiną ryte važiuodavo bent keli. Pirmas buvo apie 7.30 val. O juk iš Kauno autobusų stoties labai patogu ryte persėsti ir, tarkim, vykstant į Klaipėdą ar panašiai.

Tas karantinas kaskart vis labiau švelninamas. Todėl įdomu sužinoti, ar taip bus visą vasarą? Iš Ukmergės, esančios kryžkelėje, į Kauną važiuos vos pora autobusų per dieną kaip iš kokio kaimo?“ – elektroniniu paštu teiraujasi vyras.

Ukmergės autobusų parko direktorius A. Prabišas įsitikinęs, kad ir tarpmiestiniai vežėjai savo paslaugas atstatys palaipsniui, pamažu didėjant keleivių skaičiui. Dabar tiek reisų, kiek buvo, tikrai nėra, bet pamažu, tikėtina, jie atsiras.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)