Spausdinti šį puslapį

Eismą reguliuos išmanieji šviesoforai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Linų ir Vilniaus gatvių sankryžoje prasidėjo rekonstrukcijos darbai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Linų ir Vilniaus gatvių sankryžoje prasidėjo rekonstrukcijos darbai.

Penktadienį pradėtos vykdyti Vilniaus ir Linų gatvės sankryžoje numatytos permainos. Čia bus įrengti išmanieji šviesoforai, kurie sumažina automobilių spūstis. Tiesa, projekto kaina iš pirmo žvilgsnio atrodo įspūdingai – 101 tūkst. 656 eurai.

Ukmergės rajono savivaldybės Žemės ūkio ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Kęstutis Jurkevičius  sako, kad Vilniaus ir Linų gatvės sankryžoje bus pertvarkomas eismo organizavimas – gatvės važiuojamoje dalyje padaugės eismo juostų, bus įrengti nauji šviesoforai.

Nuo penktadienio prasidėjo parengiamieji darbai – nuimami bortai, atliekami žemės darbai.

Vilniaus gatvėje ties sankryža bus trys eismo juostos – atsiras viena papildoma juosta miesto centro kryptimi. Priešinga kryptimi juostų nepadaugės.

Sankryžoje laukia ir kiti pasikeitimai – išvažiavimas iš Linų gatvės bus praplatintas nuo Vaikų globos namų pusės, tuo pačiu pasislinks ir šaligatvis. Sankryža bus pritaikyta neįgaliesiems, pažymėtos eismo salelės. Į projektą neįeina gatvės dangos keitimas arba remontas.

Šioms permainoms pernai buvo pritarta rajono tarybos posėdyje.

Pasak vedėjo, jau seniai buvo diskutuojama, kad sankryža nesaugi, jos įrengimas neatitinka šiuolaikinių standartų.

Daugiau kaip prieš tris dešimtmečius įrengtas šviesoforas gerokai prasilenkia su visais reikalavimais. K. Jurkevičius sako, kad vis dažniau gendančiam įrenginiui detalių surasti tampa vis sudėtingesnė užduotis. 

Prieš rengiant projektą buvo išmatuoti transporto priemonių srautai Vilniaus ir Linų gatvėse. Tyrimas parodė, kad ši sankirta yra intensyvioje eismo zonoje. Vilniaus gatve per parą prarieda daugiau kaip 6500 automobilių, Linų gatve  – apie 2700.

Savivaldybės administracija surengė viešųjų pirkimų konkursą, kuriame pasirinktas rangovas – UAB „Ukmergės versmė“. Sankryžą projektavo rangovo pasirinkta įmonė UAB „Urban Line“.

Bendra projekto vertė – 101 tūkst. 656 eurai su PVM.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)