Aikštelė šunims: laukiama naujovė ar balon metami pinigai

Uk­mer­gės mies­to se­niū­ni­ja pla­nuo­ja įreng­ti šu­nų ve­džio­ji­mo aikš­te­lę. Ap­tva­ras su mi­ni­ma­liais įren­gi­niais – ke­le­tu suo­liu­kų, li­py­nė­mis šu­nims – tu­rė­tų at­si­ras­ti Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­ne.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Dar va­sa­rą Uk­mer­gės mies­to se­niū­ni­ja pa­skel­bė in­for­ma­ci­ją apie tai, kad ren­gia­ma­si įreng­ti šu­nų ve­džio­ji­mo aikš­te­lę ir uk­mer­giš­kiai ra­gi­na­mi re­gist­ruo­ti au­gin­ti­nius. Gy­ven­to­jai bu­vo in­for­muo­ja­mi, kad nau­ją­ja aikš­te­le ga­lės džiaug­tis to mik­ro­ra­jo­no gy­ven­to­jai, kur bus dau­giau­sia re­gist­ruo­tų šu­nų.

Uk­mer­gės mies­to se­niū­nė Zi­ta Pe­čiu­lie­nė sa­ko, kad gy­ven­to­jai to­kiu pa­siū­ly­mu ne­su­si­do­mė­jo – re­gist­ruo­tų ke­tur­ko­jų per šį lai­ką ne­pa­dau­gė­jo.

Ta­čiau su­lauk­ta pa­vie­nių gy­ven­to­jų pra­šy­mų įreng­ti šu­nų ve­džio­ji­mo aikš­te­lę: iš Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­no su­lauk­ta tri­jų to­kių pra­šy­mų ir vie­no – iš Gė­lių ra­jo­no.

Po svars­ty­mų vie­ta pa­rink­ta Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­ne – te­ri­to­ri­jo­je ne­to­li ga­ra­žų, prie miš­ko, ei­nant link „Ši­lo“ pa­grin­di­nės mo­kyk­los.

Įreng­ti šu­nų ve­džio­ji­mo aikš­te­lę mies­te dar per­nai nu­spren­dė ra­jo­no ta­ry­ba. Tvir­ti­nant biu­dže­tą, jos įren­gi­mui yra nu­ma­ty­ta 10 tūkst. li­tų.

Z. Pe­čiu­lie­nė sa­ko, kad už šiuos pi­ni­gus pa­vyk­tų ap­tver­ti tik 6 arų plo­tą. Jos nuo­mo­ne, to­kia aikš­te­lė ge­ro­kai per ma­ža, ir bai­mi­na­si, kad ji ne­pa­tei­sins uk­mer­giš­kių lū­kes­čių: esą tu­rė­tų bū­ti bent dvi­gu­bai di­des­nė.

Taip pat, anot jos, kad aikš­te­lę pa­mėg­tų šei­mi­nin­kai ir jų au­gin­ti­niai, vien ap­tver­ti pli­kos pie­vos ga­ba­lą ne­už­ten­ka. Rei­kė­tų ir ke­le­to suo­liu­kų, li­py­nių ar ki­to­kių įren­gi­nių šu­nų dre­sa­vi­mui, in­for­ma­ci­nio sten­do.

Spė­ja­ma, kad 10 tūkst. li­tų ne­pa­kaks įreng­ti to­kią aikš­te­lę, ku­ri tap­tų po­pu­lia­ri tarp šu­nų au­gin­to­jų. Ki­taip ją tuoj „oku­puos“ tau­re­lę nuo­ša­lia­me kam­pe­ly­je mėgs­tan­tys pi­lie­čiai. Se­niū­nės įsi­ti­ki­ni­mu, reik­tų 20 tūkst. li­tų. Juk ne­ma­žai lė­šų „su­val­gy­tų“ te­ri­to­ri­jos su­tvar­ky­mas – šio­je vie­to­je krū­mų brūz­gy­nai, šiukš­lių krū­vos.

„Kam ves­ti šu­nis į to­kią aikš­te­lę, ku­rio­je nie­ko nė­ra įreng­ta? Rei­kia, kad ši vie­ta trauk­tų, ant­raip – tik lė­šų iš­me­ti­mas“, – svars­to se­niū­nė. Šį pa­siū­ly­mą ji iš­sa­kys ra­jo­no val­džiai ir lauks spren­di­mo. Aikš­te­lę įreng­ti rei­kė­tų iki me­tų pa­bai­gos, nes biu­dže­to lė­šos nu­ma­ty­tos šiems me­tams.

Ar yra nau­din­ga to­kia in­ves­ti­ci­ja, pa­ro­dys lai­kas. Juo­lab, kad spe­cia­lių šiukš­lia­dė­žių gy­vū­nų iš­ma­toms įreng­ta ne­bus – jas su­si­rin­kus teks iš­mes­ti į bui­ti­nių at­lie­kų kon­tei­ne­rius. Ma­tyt, di­džiau­sias nau­jo­jo ob­jek­to pri­va­lu­mas tas, jog bus su­tvar­ky­tas dar vie­nas mies­to kam­pe­lis. Iš­kir­tus krū­mus ir pa­li­kus di­des­nius me­džius miš­ko pri­ei­go­je at­si­ras par­ką pri­me­nan­ti erd­vė.

Šiuo me­tu se­niū­ni­jos są­ra­šuo­se yra re­gist­ruo­ti 97 gy­vū­nai – 12 ka­čių ir 85 šu­nys. Gy­vū­nų re­gist­ra­ci­ja ne­mo­ka­ma nuo­sa­vų na­mų gy­ven­to­jams. Dau­gia­bu­čiuo­se lai­ko­mų šu­nų šei­mi­nin­kams ji kai­nuo­ja 25 li­tus.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų