Spausdinti šį puslapį

Aikštelė šunims: laukiama naujovė ar balon metami pinigai

Uk­mer­gės mies­to se­niū­ni­ja pla­nuo­ja įreng­ti šu­nų ve­džio­ji­mo aikš­te­lę. Ap­tva­ras su mi­ni­ma­liais įren­gi­niais – ke­le­tu suo­liu­kų, li­py­nė­mis šu­nims – tu­rė­tų at­si­ras­ti Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­ne.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Dar va­sa­rą Uk­mer­gės mies­to se­niū­ni­ja pa­skel­bė in­for­ma­ci­ją apie tai, kad ren­gia­ma­si įreng­ti šu­nų ve­džio­ji­mo aikš­te­lę ir uk­mer­giš­kiai ra­gi­na­mi re­gist­ruo­ti au­gin­ti­nius. Gy­ven­to­jai bu­vo in­for­muo­ja­mi, kad nau­ją­ja aikš­te­le ga­lės džiaug­tis to mik­ro­ra­jo­no gy­ven­to­jai, kur bus dau­giau­sia re­gist­ruo­tų šu­nų.

Uk­mer­gės mies­to se­niū­nė Zi­ta Pe­čiu­lie­nė sa­ko, kad gy­ven­to­jai to­kiu pa­siū­ly­mu ne­su­si­do­mė­jo – re­gist­ruo­tų ke­tur­ko­jų per šį lai­ką ne­pa­dau­gė­jo.

Ta­čiau su­lauk­ta pa­vie­nių gy­ven­to­jų pra­šy­mų įreng­ti šu­nų ve­džio­ji­mo aikš­te­lę: iš Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­no su­lauk­ta tri­jų to­kių pra­šy­mų ir vie­no – iš Gė­lių ra­jo­no.

Po svars­ty­mų vie­ta pa­rink­ta Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­ne – te­ri­to­ri­jo­je ne­to­li ga­ra­žų, prie miš­ko, ei­nant link „Ši­lo“ pa­grin­di­nės mo­kyk­los.

Įreng­ti šu­nų ve­džio­ji­mo aikš­te­lę mies­te dar per­nai nu­spren­dė ra­jo­no ta­ry­ba. Tvir­ti­nant biu­dže­tą, jos įren­gi­mui yra nu­ma­ty­ta 10 tūkst. li­tų.

Z. Pe­čiu­lie­nė sa­ko, kad už šiuos pi­ni­gus pa­vyk­tų ap­tver­ti tik 6 arų plo­tą. Jos nuo­mo­ne, to­kia aikš­te­lė ge­ro­kai per ma­ža, ir bai­mi­na­si, kad ji ne­pa­tei­sins uk­mer­giš­kių lū­kes­čių: esą tu­rė­tų bū­ti bent dvi­gu­bai di­des­nė.

Taip pat, anot jos, kad aikš­te­lę pa­mėg­tų šei­mi­nin­kai ir jų au­gin­ti­niai, vien ap­tver­ti pli­kos pie­vos ga­ba­lą ne­už­ten­ka. Rei­kė­tų ir ke­le­to suo­liu­kų, li­py­nių ar ki­to­kių įren­gi­nių šu­nų dre­sa­vi­mui, in­for­ma­ci­nio sten­do.

Spė­ja­ma, kad 10 tūkst. li­tų ne­pa­kaks įreng­ti to­kią aikš­te­lę, ku­ri tap­tų po­pu­lia­ri tarp šu­nų au­gin­to­jų. Ki­taip ją tuoj „oku­puos“ tau­re­lę nuo­ša­lia­me kam­pe­ly­je mėgs­tan­tys pi­lie­čiai. Se­niū­nės įsi­ti­ki­ni­mu, reik­tų 20 tūkst. li­tų. Juk ne­ma­žai lė­šų „su­val­gy­tų“ te­ri­to­ri­jos su­tvar­ky­mas – šio­je vie­to­je krū­mų brūz­gy­nai, šiukš­lių krū­vos.

„Kam ves­ti šu­nis į to­kią aikš­te­lę, ku­rio­je nie­ko nė­ra įreng­ta? Rei­kia, kad ši vie­ta trauk­tų, ant­raip – tik lė­šų iš­me­ti­mas“, – svars­to se­niū­nė. Šį pa­siū­ly­mą ji iš­sa­kys ra­jo­no val­džiai ir lauks spren­di­mo. Aikš­te­lę įreng­ti rei­kė­tų iki me­tų pa­bai­gos, nes biu­dže­to lė­šos nu­ma­ty­tos šiems me­tams.

Ar yra nau­din­ga to­kia in­ves­ti­ci­ja, pa­ro­dys lai­kas. Juo­lab, kad spe­cia­lių šiukš­lia­dė­žių gy­vū­nų iš­ma­toms įreng­ta ne­bus – jas su­si­rin­kus teks iš­mes­ti į bui­ti­nių at­lie­kų kon­tei­ne­rius. Ma­tyt, di­džiau­sias nau­jo­jo ob­jek­to pri­va­lu­mas tas, jog bus su­tvar­ky­tas dar vie­nas mies­to kam­pe­lis. Iš­kir­tus krū­mus ir pa­li­kus di­des­nius me­džius miš­ko pri­ei­go­je at­si­ras par­ką pri­me­nan­ti erd­vė.

Šiuo me­tu se­niū­ni­jos są­ra­šuo­se yra re­gist­ruo­ti 97 gy­vū­nai – 12 ka­čių ir 85 šu­nys. Gy­vū­nų re­gist­ra­ci­ja ne­mo­ka­ma nuo­sa­vų na­mų gy­ven­to­jams. Dau­gia­bu­čiuo­se lai­ko­mų šu­nų šei­mi­nin­kams ji kai­nuo­ja 25 li­tus.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)