Į šviesoforą nekreipia dėmesio

Kad bau­dų su­lau­kia sau­gaus eis­mo tai­syk­lių ne­si­lai­kan­tys vai­ruo­to­jai, nie­kam ne pa­slap­tis. Ta­čiau ne­re­tai apie tai, kad jie ir­gi yra to­kie pat eis­mo da­ly­viai, kaip ir sė­din­tie­ji prie vai­ro, pa­mirš­ta pės­tie­ji.

 

De­gant rau­do­nam švie­so­fo­ro sig­na­lui gat­vę per­ėjęs pės­čia­sis daž­nai net ne­si­jau­čia pra­si­žen­gęs.

Šį pės­čio­mis vaikš­tan­čių uk­mer­giš­kių po­žiū­rį ir el­ge­sį kri­ti­ka­vo į „Uk­mer­gės ži­nių“ re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si vai­ruo­to­ja. Anot jos, už­si­de­gus rau­do­nai švie­sai, dau­ge­lis kan­triai lau­kia ža­lios. Ta­čiau ki­ti kan­try­bės pri­trūks­ta – pas­ku­bom pra­le­kia nu­tai­kę tar­pą tarp au­to­mo­bi­lių.

„Jei jau smer­kia­me rau­do­ną pas­ku­bom pra­šau­nan­čius au­to­mo­bi­lių vai­ruo­to­jus, tai ne­si­dro­vė­ki­me pa­da­ry­ti pa­sta­bą ir to­kiems „vik­ruo­liams“.

Ne kar­tą te­ko ir pa­čiai su­trik­ti ar iš­si­gąs­ti, kai prieš au­to­mo­bi­lio no­sį iš­šo­ka pra­ei­vis“, – sa­ko ji.

Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus Vie­šo­sios tvar­kos ir ke­lių po­li­ci­jos po­sky­rio vir­ši­nin­kas Ne­ri­jus Bu­tė­nas sa­ko, kad to­kie pės­čių­jų pa­žei­di­mai tik­rai ne­pra­slys­ta pro pa­rei­gū­nų akis.

Anot pa­šne­ko­vo, ypač ati­džiau per gat­vę ar ra­jo­no ke­liais ei­nan­čiuo­sius po­li­ci­nin­kai ste­bė­ti pra­dė­jo pas­ta­rai­siais me­tais.

Šie­met jau nu­baus­ti 69 pės­tie­ji, „ne­mo­kan­tys“ elg­tis gat­vė­je. Prieš ke­le­tą me­tų bu­vo pa­di­din­tos ir bau­dos už pa­žei­di­mus. Jos da­bar sie­kia nuo 80 iki 140 li­tų.

Pa­sak N. Bu­tė­no, daž­niau­siai per rau­do­ną švie­so­fo­ro sig­na­lą per­ėjęs pės­čia­sis gi­na­si la­bai sku­bė­jęs. Ta­čiau kol iš­si­aiš­ki­na su pa­rei­gū­nu, kol gau­na bau­dos kvi­tą, lai­ko su­gaiš­ta ne­pa­ly­gi­na­mai dau­giau.

Vir­ši­nin­kas ne­sle­pia, kad ne­re­tai ir kon­flik­ti­nių si­tu­a­ci­jų pa­si­tai­ko. Net gar­baus am­žiaus pės­tie­ji nepa­si­dro­vi – iš­ba­ra pa­rei­gū­nus, kad prie smul­kme­nų ka­bi­nė­ja­si. To­kiems ten­ka aiš­kin­ti, kad ta „smul­kme­na“ – tai ir jų pa­čių sau­gu­mas.

N. Bu­tė­nas tei­gia, jog spe­cia­lius rei­dus prie švie­so­fo­rų ren­gia tik prieš moks­lo me­tų pra­džią. Ki­tu lai­ku dir­ba­ma pa­gal pa­tvir­tin­tą Sau­gaus eis­mo prie­mo­nių pla­ną. Ja­me nu­sta­ty­tos bu­dė­ji­mų vie­tos kon­kre­čio­mis die­no­mis, pre­ven­ci­nės ak­ci­jos.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų