Spausdinti šį puslapį

Laisvalaikio centro viltis – nuomininkai

Didelės buvusios Jaunimo mokyklos patalpos dabartiniams jų šeimininkams – nemenkas rūpestis. Tenka sukti galvą, ieškant tų, kas padėtų jas išlaikyti. Tačiau nuomininkus atbaido investicijos, kurių prašosi šis pastatas. Kelių korpusų pastate Miškų gatvėje dabar šeimininkauja viešoji įstaiga Jaunimo laisvalaikio centras.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Po įstaigos stogu glaudžiasi nuomininkai.


 

 Savo veiklai naudotis čia esančiomis patalpomis siūloma ir kitoms organizacijoms.

Pasak centro direktorės Daivos Pranskevičienės, nuoma ir gelbsti, išlaikant pastatą. Taip pat – įstaigos vykdomų projektų finansinė parama. „Iš jų bei pavienių smulkių nuomininkų ir susirenkam papildomų lėšų.

Didesnės patalpos prašo gatvės šokių pamokas pas mus vedantys kauniečiai, ir jaunimo organizacijų ateina – jiems ieškom visokių patalpėlių“, – pasakojo ji.

Apgailestauja ne viską galintys pasiūlyti. Mat pastatą, anot direktorės, reikėtų gerokai tvarkyti: „To, ką patys uždirbam, užtenka tik minimaliam kosmetiniam remontui. O ir grindų danga vienur visiškai atsilupusi, ir kitos problemos. Nuoma neseniai domėjosi Registrų centras, kitos įmonės. Tačiau pamatę, kiek reikėtų investuoti, kai kurie atsisako.“

Nerimą kelia vieno iš korpusų senas ir visiškai kiauras stogas, pro kurį teka vanduo. „Butų ūkio prašom pagalbos – žadėjo palopyti. O mes sąmatas skaičiuojam ir tikimės savivaldybės paramos, nes pinigų tokiems remontams neturim“, – sako ji.

Šiuo korpusu domisi ir leidimų čia vykdyti veiklą laukia vienas Ukmergės sporto klubas. Tačiau pirmiausia, anot pašnekovės, laukiama ekspertų išvadų, ar galima griauti sienas ir imtis kitų tvarkymo darbų.

Nors tikrasis nuomininkas paaiškėtų tik po konkurso, direktorė viliasi, jog sporto klubas čia įsikurs: „Mums ir finansiškai būtų naudinga, ir savo lankytojus ten nukreiptume. O patalpas nuomininkas įsirenginėtų savo lėšomis.“

D. Pranskevičienė pasakojo, jog ir pačių centre turima nedidukė sporto salė neseniai buvo sutvarkyta. Joje vyksta aerobikos, jogos užsiėmimai, kurie skirti ne tik įstaigos lankytojams – priimami visi norintieji.

Autorė: Vaidotė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)