Spausdinti šį puslapį

Lėšų keliams – milijonu daugiau

Ke­lių prie­žiū­rai šie­met Uk­mer­gė lė­šų ga­vo ge­ro­kai dau­giau nei per­nai: 3 mln. 203 tūkst. li­tų. Šie pi­ni­gai sa­vi­val­dy­bėms kas­met pa­va­sa­riop skirs­to­mi pa­gal Ke­lių prie­žiū­ros plėt­ros pro­gra­mą.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ar­tė­ja gat­vių lo­py­mo me­tas.


 

Uk­mer­gės sa­vi­val­dy­bės Že­mės ūkio ir in­fra­struk­tū­ros sky­riaus ve­dė­jas Kęs­tu­tis Jur­ke­vi­čius sa­ko, kad lė­šų mū­sų ra­jo­nui ly­gi­nant su pra­ėju­siais me­tais šie­met skir­ta vi­su mi­li­jo­nu dau­giau.

Eko­no­mi­nės kri­zės me­tu jų me­tams bū­da­vo ski­ria­ma ir tri­skart ma­žiau. Šie­met pa­si­kei­tė fi­nan­sų skirs­ty­mo sa­vi­val­dy­bėms me­to­di­ka. Ir tai, ti­kė­ti­na, – vie­na iš prie­žas­čių, ko­dėl su­ma Uk­mer­gei pa­di­dė­jo. 

Ta­čiau, ki­ta ver­tus, ke­liai – la­bai im­lus pi­ni­gams ob­jek­tas. Tad la­bai jau di­de­lių re­zul­ta­tų ei­li­nis uk­mer­giš­kis var­gu ar iš­vys. Šių pi­ni­gų ne­už­tek­tų net vie­nin­te­lei ne­di­de­lei mies­to gat­vei re­konst­ruo­ti...

Kaip pa­skirs­ty­ti pi­ni­gus, ko­kie ob­jek­tai la­biau­siai šau­kia­si pa­gal­bos, spręs spe­cia­liai šiam klau­si­mui nag­ri­nė­ti su­da­ry­ta dar­bo gru­pė, o ga­lu­ti­nį spren­di­mą pri­ims ra­jo­no ta­ry­ba.

Sa­vi­val­dy­bės skirs­ty­da­mos lė­šas ke­lių prie­žiū­rai šie­met tu­rės lai­ky­tis tam tik­rų rei­ka­la­vi­mų – 30 proc. skir­ti di­des­niems dar­bams – ka­pi­ta­li­niams re­mon­tams, 70 proc. – eks­plo­a­ta­ci­nei prie­žiū­rai – grei­de­ria­vi­mui, žvy­ra­vi­mui. Taip pat nu­ma­ty­ta nau­jo­vė – ne ma­žiau kaip 5 proc. su­mos iš­leis­ti eis­mo re­gu­lia­vi­mo prie­mo­nėms.

Kaip pa­skirs­ty­ti pi­ni­gus se­niū­ni­joms, yra ap­tar­ta ir ra­jo­no ta­ry­bos pa­tvir­tin­to­je tvar­ko­je.

Ar ga­li ti­kė­tis bent da­le­lės iš skir­tų­jų mi­li­jo­nų dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jai? Pa­si­ro­do – ne. Šios iš­lai­dos ne­ga­li­mos.

K. Jur­ke­vi­čius sa­kė, kad šiuo me­tu jau vyks­ta kon­kur­sai prie­žiū­ros dar­bams at­lik­ti. Sa­vai­tės pa­bai­go­je bus at­plėš­ti vo­kai su pa­siū­ly­mais. Ti­kė­ti­na – ba­lan­džio pa­bai­go­je bus pra­dė­tos lo­py­ti mies­to gat­vės ir at­lie­ka­mi taip kai­mo žmo­nių lau­kia­mi žvyr­ke­lių grei­de­ria­vi­mo dar­bai.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)