Mokesčio toliau ragina nemokėti

Uk­mer­giš­kė Ve­ro­ni­ka pri­mi­nė Uk­mer­gės dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jų įsi­se­nė­ju­sią pro­ble­mą – kas mė­ne­sį žmo­nės gau­na UAB „Mies­to ener­gi­ja“ są­skai­tas už skai­tik­lių prie­žiū­rą. Ka­dan­gi ši­lu­mos tie­ki­mo pa­slau­gos „Mies­to ener­gi­ja“ ne­tei­kia, ra­jo­no val­džia jau ket­ve­rius me­tus ra­gi­na šių są­skai­tų ne­ap­mo­kė­ti, ne­kreip­ti į jas dė­me­sio, esą tai ne­tei­sė­ta.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Skai­ty­to­ja pa­sa­ko­jo, kad jos sko­la jau sie­kia per 50 eu­rų, kas mė­ne­sį ji eu­ru pa­di­dė­ja, au­ga ir dels­pi­ni­giai. Kas bus, jei tas są­skai­tas teks ap­mo­kė­ti?

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Tei­sės ir ci­vi­li­nės met­ri­ka­ci­jos sky­riaus ve­dė­jas Ri­mas Jur­gi­lai­tis pa­ti­ki­no, kad sa­vi­val­dy­bės po­zi­ci­ja šiuo po­žiū­riu ne­pa­si­kei­tė – „Mies­to ener­gi­jos“ pra­ne­ši­mus sa­vi­val­dy­bė lai­ko ne­tei­sė­tais, nes ši įmo­nė jo­kios pa­slau­gos ne­tei­kia ir mo­kes­čio rei­ka­lau­ti ne­tu­ri tei­sės.

Anks­čiau ra­jo­no va­do­vai yra skel­bę, kad jei at­si­ras­tų uk­mer­giš­kis, ku­riam mi­nė­tas mo­kes­tis bū­tų ban­do­mas iš­ieš­ko­ti teis­mo ke­liu, reik­tų už­suk­ti į sa­vi­val­dy­bės sky­rių ir apie tai in­for­muo­ti.

Ta­čiau pa­na­ši in­for­ma­ci­ja, pa­sak R. Jur­gi­lai­čio, sa­vi­val­dy­bės ne­pa­sie­kė: ieš­ki­nių dėl sko­lų iš­ieš­ko­ji­mo mi­nė­ta įmo­nė nė­ra pa­tei­ku­si.

UAB „Mies­to ener­gi­ja“ di­rek­to­rius Ar­tū­ras Stra­vins­kas, pa­si­do­mė­jus, ar esa­mas sko­las ban­do­ma iš­ieš­ko­ti teis­mo ke­liu, taip pat pa­tvir­ti­no, kad to­kių ieš­ki­nių ne­sa­ma.

Ta­čiau „Mies­to ener­gi­jos“ va­do­vas tvir­tai lai­ko­si sa­vo po­zi­ci­jos ir ti­ki­na, kad sko­la jų įmo­nei nie­kur ne­dings. Pa­sak jo, gau­nan­čių są­skai­tas už skai­tik­lio mo­kes­tį uk­mer­giš­kių ma­žė­ja, mat šie at­ne­ša ak­tus apie tai, kad skai­tik­lis yra pa­keis­tas, kad jis – „Uk­mer­gės ši­lu­mos“ sta­ty­tas. Tuo­met esą su­si­mo­ka sko­lą ir są­skai­tų dau­giau ne­be­gau­na.

UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ di­rek­to­rius Rai­mon­das Ra­gaus­kas pa­na­šius žmo­nių vai­ky­mus va­di­na vi­siš­kai be­rei­ka­lin­gais. Esą „Mies­to ener­gi­ja“ kiek­vie­ną mė­ne­sį yra in­for­muo­ja­ma apie tai, kiek ir ko­kio­se bu­tuo­se pa­keis­ta skai­tik­lių. O jų pa­keis­ta jau dau­giau nei pu­sė, vien sau­sį ir va­sa­rį – apie 1500.

R. Ra­gaus­kas pri­ta­ria ra­jo­no va­do­vų po­zi­ci­jai, jog gy­ven­to­jai ne­tu­rė­tų mo­kė­ti jo­kių mo­kes­čių įmo­nei, ne­tei­kian­čiai šil­dy­mo pa­slau­gų.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų