Spausdinti šį puslapį

Nekilnojamojo turto rinkoje tarp sostinės ir Ukmergės – praraja

Mū­sų mies­te šiuo me­tu par­duo­da­ma dau­gy­bė ad­mi­nist­ra­ci­nių pa­sta­tų. De­ja, net ar­tė­jan­tis eu­ro įve­di­mas šios rin­kos ne­iš­ju­di­na. Kai ku­rie ob­jek­tai pir­kė­jo lau­kia me­tų me­tus.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Uk­mer­gė­je bran­gų ne­kil­no­ja­mą­jį tur­tą par­duo­ti su­dė­tin­ga.


 

Ne­ma­žai ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to ob­jek­tų Uk­mer­gė­je ban­do­ma par­duo­ti dau­giau nei už pu­sę mi­li­jo­no li­tų.

Šir­vin­tų gat­vė­je esan­čios dvie­jų aukš­tų ga­my­bi­nės, san­dė­lia­vi­mo pa­skir­ties pa­tal­pos, ku­rių plo­tas 760 kvad­ra­ti­nių met­rų, siū­lo­mos už 680 tūkst. li­tų.

Už 640 tūkst. li­tų Kęs­tu­čio aikš­tė­je par­duo­da­mos bu­vu­sio Ūkio ban­ko, o da­bar – Šiau­lių ban­ko pa­tal­pos Jų plo­tas be­veik 400 kv. met­rų.

Be­ne bran­giau­sias šiuo me­tu par­duo­da­mas pa­sta­tas Uk­mer­gė­je – 800 tūkst. li­tų kai­nuo­jan­čios ga­my­bos pre­ky­bos san­dė­lia­vi­mo pa­tal­pos Ge­di­mi­no gat­vė­je. Jų plo­tas – 1150 kv. met­rų.

Tur­tin­go pir­kė­jo lau­kia ir Kęs­tu­čio aikš­tė­je esan­tis pa­sta­tas, ku­ria­me įsi­kū­ręs gro­žio sa­lo­nas „In­gan­tė“. Už 110 kv. met­rų pui­kiai įreng­tas pa­tal­pas pra­šo­ma 675 tūkst. li­tų.

Va­sa­rio 16-osios gat­vė­je jau ne pir­mus me­tus ban­do­ma par­duo­ti pre­ky­bi­nės pa­skir­ties pa­tal­pas, ku­rio­se šiuo me­tu įsi­kū­ru­si par­duo­tu­vė „Jau­kūs na­mai“. Už 450 kv. met­rų tvar­kin­gas pa­tal­pas pra­šo­ma 650 tūkst. li­tų.

Ir pri­va­tūs, ir val­diš­ki

Kau­no gat­vė­je šiuo me­tu par­duo­da­mas mū­sų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bei daug rū­pes­čių kė­lęs pri­va­čiam as­me­niui pri­klau­san­tis pa­sta­tas su va­di­na­muo­ju er­ke­liu. Dėl pra­ėji­mo Kau­no gat­ve dėl to anks­čiau bū­ta ne­ma­žai bė­dų. 300 kv. met­rų pa­sta­tas, ku­riam bū­ti­nas re­mon­tas, par­duo­da­mas už 150 tūkst. li­tų.

Tarp par­duo­da­mų pa­tal­pų, apie ku­rias skel­bia in­ter­ne­ti­niai por­ta­lai, – ir UAB Uk­mer­gės bū­tų ūkiui pri­klau­san­tis pa­sta­tas, ku­ria­me biu­rą nuo­mo­ja­si ir mū­sų laik­raš­čio re­dak­ci­ja.

Už 309 kv. met­rų pa­sta­tą pra­šo­ma 193 tūkst. li­tų.

Įspū­din­gi plo­tai

Par­duo­da­mos dar vie­nos di­džiu­lės 1386 kv. m pa­tal­pos Vy­tau­to gat­vė­je, ku­rio­se vei­kia ir Re­gist­rų cen­tras.

Už mi­nė­to plo­to pa­tal­pas šia­me tri­aukš­čia­me pa­sta­te pra­šo­ma 484 tūkst. li­tų.

Šir­vin­tų gat­vė­je par­duo­da­mos anks­čiau ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vui pri­klau­siu­sios mai­ti­ni­mo, pre­ky­bi­nės, san­dė­lia­vi­mo pa­skir­ties pa­tal­pos. 368 kv. met­rų pa­sta­tą da­bar­ti­niai sa­vi­nin­kai ban­do par­duo­ti už 247 tūkst.

Par­duo­da­mos ka­vi­nės

Skel­bia­ma ir apie vie­nos se­niau­sių Uk­mer­gės ka­vi­nių – „Vieš­na­gės“ par­da­vi­mą. Kau­no gat­vė­je esan­čios įreng­tos pa­tal­pos yra 320 kv. m plo­to. Jas siū­lo­ma pirk­ti už 490 tūkst. li­tų.

Nau­jų šei­mi­nin­kų ieš­ko ir ka­vi­nė „For­tū­na“, esan­ti Del­tu­vos gat­vė­je. Šios 291 kv. met­ro pa­tal­pos par­duo­da­mos už 176 tūkst. li­tų.

Skel­bi­muo­se pa­tal­pin­ta in­for­ma­ci­ja ir apie dar vie­no į uk­mer­giš­kių at­min­tį įau­gu­sio ob­jek­to – par­duo­tu­vės „Si­gu­tė“ par­da­vi­mą. Šios 144 kv. met­rų įreng­tos pa­tal­pos Vy­tau­to gat­vė­je siū­lo­mos už 399 tūkst. li­tų.

Rin­ka mer­di

Įmo­nės UAB „Ober-Haus“ ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to eks­per­tas Re­na­tas Sa­la­džius tvir­ti­na, kad ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to rin­ka Uk­mer­gė­je švel­niai ta­riant liūd­na.

Pa­ly­gi­ni­mui jis mi­nė­jo, kad vie­ną ko­mer­ci­nį ob­jek­tą par­da­vi­nė­ja me­tus. Juo ne­se­niai te­le­fo­nu pa­si­do­mė­jo vie­nin­te­lis as­muo. Ir tai ne vi­su, o da­li­mi.

R. Sa­la­džius ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to rin­ko­je jau ne pir­mus me­tus dir­ba Vil­niu­je ir Uk­mer­gė­je.

Pats bū­da­mas uk­mer­giš­kiu ap­gai­les­tau­ja, kad tarp sos­ti­nės ir Uk­mer­gės – mil­ži­niš­ka pra­ra­ja. Vil­niu­je pre­ky­ba ju­da in­ten­sy­viai: vie­ni per­ka, ki­ti par­duo­da.

Tuo tar­pu mū­sų mies­te žmo­nės ver­žia­si at­si­kra­ty­ti ne­kil­no­ja­muo­ju tur­tu, o su­ras­ti pir­kė­ją – be ga­lo sun­ki už­duo­tis. Po­pu­lia­riau­si – ne­bent iki 40 tūkst. kai­nuo­jan­tys bu­tai.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

2014-08-08-4 straipsnio 2 nuotr 2014-08-08-4 straipsnio 3 nuotr


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)