Obuolių supirkimo kainos padidėjo dvigubai

Per mė­ne­sį kai ku­rie obuo­lių su­pir­kė­jai šių vai­sių su­pir­ki­mo kai­nas pa­kė­lė dau­giau kaip dvi­gu­bai. Jie už ki­log­ra­mą obuo­lių so­di­nin­kams mo­ka po 24 cen­tus.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Krituoliai obuoliai brangsta.


 

Dau­ge­ly­je so­dų mū­sų ra­jo­ne obuo­lių der­lius šie­met ge­ras. Ta­čiau nuo vai­sių links­tan­čios obe­lų ša­kos ga­li tap­ti ir ne­ma­ža pro­ble­ma. Mat gau­saus der­liaus sa­vo reik­mėms daž­nai taip ir ne­su­nau­do­ja­me. Tuo­met po obe­li­mis nu­kri­tę vai­siai ne­trun­ka virs­ti gli­čiu pu­vi­niu.

Sa­vo pa­slau­gas so­di­nin­kams siū­lo obuo­lių su­pir­kė­jai. Jie nuo­sa­vo­mis ar nuo­mo­to­mis trans­por­to prie­mo­nė­mis va­ži­nė­ja po ra­jo­ną ir su­per­ka iš gy­ven­to­jų obuo­lius. Vai­sius so­dų sa­vi­nin­kams be­lie­ka su­rink­ti ir su­ber­ti į mai­šus.

Uk­mer­gė­je su­pir­kė­jai se­zo­ną pra­dė­jo mo­kė­da­mi 10 cen­tų už ki­log­ra­mą. Ne­tru­kus kai­na šok­te­lė­jo iki 15 cen­tų. Dar po ke­lių die­nų ji pa­ki­lo iki 17 cen­tų.

Pa­si­tei­ra­vus apie to­kį kai­nų skir­tu­mą, ver­sli­nin­kai aiš­ki­no, jog už va­sa­ri­nius obuo­lius per­dir­bė­jai mo­ka ge­ro­kai ma­žiau. Be to, pre­ki­nė iš­vaiz­da jų pra­stes­nė nei ru­de­ni­nių, jie grei­tai pū­na.

La­biau­siai iš­lo­šė kan­triau­si so­di­nin­kai, ne­sku­bė­ję pur­ty­ti obe­lų ir kuo grei­čiau at­si­kra­ty­ti der­liu­mi. Šiuo me­tu sa­vait­raš­ty­je „Uk­mer­gė“ pa­si­skel­bę su­pir­kė­jai už ki­log­ra­mą šių so­do gė­ry­bių sa­ko mo­kan­tys 24 cen­tus.

Be­ne ar­čiau­siai nuo Uk­mer­gės esan­tys per­dir­bė­jai – AB „Anykš­čių vy­nas“ obuo­lius šie­met pra­dė­jo su­pir­ki­nė­ti nuo rug­pjū­čio pa­bai­gos. Su­pir­ki­mo pra­džia pa­ly­gin­ti su pra­ei­tais me­tais vė­la­vo vi­sa sa­vai­te.

Obuo­lių bu­vo ne­sku­ba­ma su­pir­ki­nė­ti, nes per­dir­bė­jai va­sa­ri­nes veis­les ver­ti­na pras­čiau nei vė­ly­ves­nes.

AB „Anykš­čių vy­nas“ di­rek­to­rius Aud­rius Zu­ze­vi­čius aiš­ki­na, jog anks­ty­vo­sios va­sa­ri­nės veis­lės vy­no ga­my­bai nė­ra tin­ka­mos – iš jų pa­ga­mi­na­ma ma­žiau sul­čių nei iš vė­ly­ves­nių­jų veis­lių. Be to, jos per rūgš­čios – į to­kias rei­kia dė­ti dau­giau cuk­raus, ki­to­kių prie­dų. Va­sa­ri­nių veis­lių ir su­pir­ki­mo kai­nos ma­žes­nės.

Ko­kio­mis kai­no­mis iš su­pir­kė­jų ben­dro­vė pri­ima obuo­lius, di­rek­to­rius ne­at­sklei­dė. Ta­čiau to, kad kai­nos „pa­laips­niui au­ga“, jis ne­slė­pė.

„Šiuo me­tu su­no­kę obuo­liai bran­des­ni, sul­tin­ges­ni. Be to, jų gau­siai už­de­rė­jo tik pu­sė­je Lie­tu­vos. Dau­giau­siai – Šiau­rės Ry­tų da­ly­je. Tai ir kai­nai tu­ri įta­kos“, – kal­bė­jo A. Zu­ze­vi­čius.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų