Pagelbėtų tik lietaus kanalizacija

„Ukmergės žinių“ redakcija gavo ukmergiškio Algimanto Kacevičiaus laišką, kuriame piktinamasi duobėta gatve ir balomis prie Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvui priklausančios „Šlaitų“ parduotuvės.

Algimanto Kacevičiaus nuotr. Specialistai teigia, kad balos stovi dėl nesamos lietaus nuotekų kanalizacijos.


Anot mūsų skaitytojo, kooperatyvas turėtų pasirūpinti, kad pirkėjams nereikėtų per balas atbristi iki parduotuvės durų.

„Dar 2012 m. balandį nufotografavau purvino vandens ir duobių apsupty esančią parduotuvę, pasikalbėjau su pardavėjomis. Paprašiau, kad pirkėjų nepasitenkinimą perduotų savo vadovybei. Kadangi per metus situacija nepasikeitė, dar kartą nufotografavau parduotuvės aplinką, nusiunčiau nuotraukas Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvui.

Netrukus gavau direktorės Angelės Andrikonienės atsakymą, kuriame rašoma, kad minėta gatvė yra Ukmergės miesto fondo žemė, todėl kooperatyvas negali savo iniciatyva jos tvarkyti. Tai, kas priklauso kooperatyvui, kitą savaitę žadėta sutvarkyti, o kadangi J. Basanavičiaus gatvė yra įtraukta į renovuojamų gatvių sąrašą, artimiausiu metu žadėtos teigiamos permainos.

Tačiau jokių judesių prie parduotuvės per daugiau kaip pusantrų metų nebuvo pastebėta“, – laiške išdėstė A. Kacevičius.

Žmogus net ragino aplinkinių gatvių gyventojus, kad neitų pirkti į šią parduotuvę, kol nebus sutvarkyta jos aplinka.

Norai yra, teisės neturi

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė sako, kad prie parduotuvės esanti duobėta gatvė netenkina ir jų.

Balos prie įvažiavimo į kiemą, anot direktorės, susidaro greičiausiai dėl besikemšančios kanalizacijos.

Ji sako, kad jau buvo numatę šiemet tvarkyti ruožą kanalizacijos, tačiau bėda ta, kad parduotuvei priklausanti žemė baigiasi prie šaligatvio. Toliau – valstybinė žemė.

Nors kiemas priklauso kooperatyvui, įvažiavimas, ant kurio telkšo bala, – taip pat valstybinė žemė. Mat nuo gatvės 5 metrų ruožas priklauso savivaldybei. 

„Mūsų žemė – tik per šaligatvį iki gėlyno. Toliau – savivaldybės nuosavybė. Kadangi tai nėra kooperatyvo valda, negalime lįsti į svetimą žemę ir kažką daryti. Norėjome asfalto nuolaužų atvežti, tačiau baiminamės, kad galime ir baudą užsidirbti ne savo teritorijoje tvarką darydami“, – aiškino A. Andrikonienė.

Ne kartą vežė žvyrą ir pylė į duobes, bet tai tik laikina „kosmetika“. Mašinos išvažinėja, ištaško žvyrą ir viskas lieka po senovei.

Problema – po žeme

Ukmergės rajono savivaldybės Žemės ūkio ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Vygintas Dubauskas sako, kad didžiausia problema slypi po žeme.

Mat tos balos susidaro dėl to, kad J. Basanavičiaus gatvėje tarp Vaižganto ir Daukanto gatvių nėra lietaus nuotekų tinklų. Kaip tik tame ruože yra ir parduotuvė. Ši problema būtų išspręsta tik įrengus šiuos tinklus.

Anot specialisto, ši gatvės dalis dar laukia rekonstrukcijos, kurios metu būtų nutiesti lietaus nuotekų kanalizacijos tinklai.

Į klausimą, kada rekonstrukcijos galima tikėtis, V. Dubauskas atsakė, kad mieste ir be šios labai daug gatvių, kuriose nėra lietaus nuotekų kanalizacijos tinklų. Tarp tokių – net pagrindinės miesto gatvės – Vilniaus, Antakalnio, Deltuvos, Ramygalos. Be lietaus kanalizacijos ir daugybė mažesnių miesto gatvelių. Todėl sunku prognozuoti, kada gi ateis eilė šiai J. Basanavičiaus gatvės daliai.

Pasak specialisto, duobių užtaisymas neduotų laukiamo rezultato. Vanduo vis tiek subėgtų į žemesnę vietą – arba į parduotuvės kiemą, arba į gyventojų daržus.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų