Papildytas turtą privalančiųjų deklaruoti gyventojų sąrašas

Vals­ty­bi­nė mo­kes­čių ins­pek­ci­ja in­for­muo­ja, kad šiais me­tais pa­pil­dy­tas tur­tą pri­va­lan­čių­jų de­kla­ruo­ti gy­ven­to­jų są­ra­šas. Ne tik tur­to, bet ir me­ti­nes pa­ja­mų de­kla­ra­ci­jas rei­kia pa­teik­ti iki ge­gu­žės 2 d. Pa­to­giau­sia tai pa­da­ry­ti elek­tro­ni­niu bū­du https://de­kla­ra­vi­mas.vmi.lt.

 

Įsi­ga­lio­jus Lie­tu­vos Res­pub­li­kos gy­ven­to­jų tur­to de­kla­ra­vi­mo įsta­ty­mo pa­kei­ti­mams, nuo šių me­tų tur­to ir me­ti­nes pa­ja­mų mo­kes­čio de­kla­ra­ci­jas pa­teik­ti pri­va­lo vals­ty­bės ar sa­vi­val­dy­bių įstai­gų va­do­vai, jų pa­va­duo­to­jai, pa­da­li­nių va­do­vai ir jų pa­va­duo­to­jai bei iš­var­din­tas pa­rei­gas ei­nan­čių as­me­nų šei­mų na­riai.

Pa­vyz­džiui, de­kla­ruo­ti tu­rės mo­kyk­lų, iki­mo­kyk­li­nio ug­dy­mo įstai­gų, bib­lio­te­kų, mu­zie­jų, te­at­rų, li­go­ni­nių, po­li­kli­ni­kų, kul­tū­ros cen­trų, jau­ni­mo ar su­au­gu­sių­jų už­im­tu­mo cen­trų, spor­to cen­trų, se­ne­lių glo­bos na­mų ir ki­tų iš vals­ty­bės ar sa­vi­val­dy­bių biu­dže­tų fi­nan­suo­ja­mų įstai­gų va­do­vai, pa­va­duo­to­jai, pa­da­li­nių va­do­vai ir pa­va­duo­to­jai.

Ki­ta nau­ja šie­met de­kla­ruo­ti pri­va­lan­čių­jų gru­pė – vals­ty­bės ar sa­vi­val­dy­bių įmo­nių va­do­vų pa­va­duo­to­jai ir jų šei­mų na­riai. Mi­nė­tiems as­me­nims pa­rei­ga de­kla­ruo­ti tur­tą at­si­ran­da tuo at­ve­ju, jei­gu to­je įmo­nė­je vals­ty­bei ar sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čios ak­ci­jos su­tei­kia dau­giau kaip 50 pro­cen­tų bal­sų vi­suo­ti­nia­me ak­ci­nin­kų su­si­rin­ki­me. To­kių įmo­nių va­do­vams pa­rei­ga de­kla­ruo­ti tur­tą ir pa­ja­mas nu­sta­ty­ta jau anks­čiau.

Iki ge­gu­žės 2-osios tur­to bei pa­ja­mų de­kla­ra­ci­jas tu­ri pa­teik­ti ir stra­te­gi­nę reikš­mę na­cio­na­li­niam sau­gu­mui tu­rin­čių vals­ty­bės įmo­nių (VĮ) ir ak­ci­nių ben­dro­vių (AB) bei na­cio­na­li­niam sau­gu­mui už­tik­rin­ti svar­bių įmo­nių va­do­vų pa­va­duo­to­jai ir jų šei­mų na­riai. Mi­nė­tų įmo­nių ir ben­dro­vių va­do­vai turtą de­kla­ra­vo ir anks­tes­niais me­tais. Vals­ty­bės įmo­nės ir ak­ci­nės ben­dro­vės, tu­rin­čios stra­te­gi­nę ar svar­bią reikš­mę už­tik­ri­nant na­cio­na­li­nį sau­gu­mą, yra nu­ro­dy­tos Lie­tu­vos Res­pub­li­kos stra­te­gi­nę reikš­mę na­cio­na­li­niam sau­gu­mui tu­rin­čių įmo­nių ir įren­gi­nių bei ki­tų na­cio­na­li­niam sau­gu­mui už­tik­rin­ti svar­bių įmo­nių įsta­ty­me.

Nuo per­nai me­ti­nes gy­ven­to­jo (šei­mos) tur­to de­kla­ra­ci­jas ir ati­tin­ka­mai pa­ja­mų de­kla­ra­ci­jas pa­teik­ti pri­va­lo kre­di­to įstai­gų ta­ry­bų ir (ar) val­dy­bų na­riai, ad­mi­nist­ra­ci­jų va­do­vai, pa­va­duo­to­jai ir jų šei­mų na­riai, vie­šo­sios in­for­ma­ci­jos ren­gė­jo ir (ar) sklei­dė­jo ta­ry­bų ir (ar) val­dy­bų na­riai, va­do­vai, jų pa­va­duo­to­jai, vy­riau­sie­ji re­dak­to­riai, jų pa­va­duo­to­jai, re­dak­to­riai, jų pa­va­duo­to­jai ir jų šei­mų na­riai. Taip pat tie gy­ven­to­jai, ku­rie po­li­ti­nės kam­pa­ni­jos da­ly­viui (-iams) per pra­ėju­sius me­tus pa­au­ko­jo dau­giau kaip 40 Lt.

Per­nai ša­ly­je tur­to de­kla­ra­ci­jų pa­teik­ta per 100 tūkst., o iki šian­dien gau­ta 12530 tur­to de­kla­ra­ci­jų. Taip pat gy­ven­to­jai jau pa­tei­kė be­veik 330 tūkst. pa­ja­mų mo­kes­čio de­kla­ra­ci­jų ir 75 tūkst. pra­šy­mų skir­ti pa­ra­mą pa­si­rink­tiems pa­ra­mos ga­vė­jams bei po­li­ti­nėms par­ti­joms.

Gy­ven­to­jai, no­rin­tys pa­si­tik­rin­ti, ar jie pri­va­lo teik­ti de­kla­ra­ci­ją, tai ga­li pa­da­ry­ti pri­si­jun­gę prie VMI „Fa­ce­bo­ok“ pro­fi­ly­je esan­čios pa­sky­ros „Nau­din­ga“, pa­si­nau­do­da­mi pro­gra­mė­le „Ar de­kla­ruo­ti?“.

Taip pat ga­li­ma kreip­tis į mo­kes­čių kon­sul­tan­tus trum­puo­ju Mo­kes­čių in­for­ma­ci­jos cen­tro te­le­fo­nu 1882, iš au­to­ma­ti­nio me­niu pa­si­ren­kant 1. Iš­sa­mi in­for­ma­ci­ja tei­kia­ma VMI in­ter­ne­to sve­tai­nė­je nau­ja.vmi.lt bei EDS.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų