Paskirstė lėšas savivaldybėms

Pa­gal ben­druo­me­nių sa­vi­val­dos pro­gra­mą ša­lies sa­vi­val­dy­bėms bus skir­ti 8 mln. li­tų – tiek pat, kiek ir pra­ėju­siais me­tais. Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bei šie­met ski­ria­ma 87,8 tūkst. li­tų.

 

Ministrė A. Pabedinskienė ir ukmergiškiai po sutarties pasirašymo.


 

 

Per­nai bu­vo skir­ta 80 tūkst. Su sa­vi­val­dy­bė­mis jau bai­gia­mos pa­si­ra­šy­ti tai nu­ma­tan­čios su­tar­tys.

Per­nai pa­nau­do­ti be­veik vi­si pro­gra­mos įgy­ven­di­ni­mui skir­ti pi­ni­gai.

Vie­tos ben­druo­me­nės ta­ry­bų pri­im­ti spren­di­mai dau­giau­siai sie­jo­si su vie­šų­jų erd­vių ir ap­lin­kos ko­ky­bės ge­ri­ni­mu, kul­tū­ri­nės ir švie­tė­jiš­kos veik­los rė­mi­mu, jau­ni­mo už­im­tu­mo ga­li­my­bių plė­ti­mu.

Vie­tos ben­druo­me­nių sa­vi­val­dos pro­gra­ma – tai per­nai star­ta­vu­si ini­cia­ty­va, skir­ta ska­tin­ti ben­druo­me­nes pri­im­ti gy­ven­to­jams svar­bius spren­di­mus, sie­kiant pa­gel­bė­ti ne­pa­si­tu­rin­tiems ar ne­įga­liems žmo­nėms, ska­tin­ti jau­ni­mo už­im­tu­mą, kul­tū­ri­niams ir švie­tė­jiš­kiems ren­gi­niams, vie­šų­jų erd­vių ir ap­lin­kos ko­ky­bės ge­ri­ni­mui, spor­tui ir svei­ka­ti­ni­mui, ben­druo­me­ni­nės veik­los or­ga­ni­za­vi­mui ir ki­toms vie­tos ben­druo­me­nės gy­ve­ni­mo ko­ky­bę ge­ri­nan­čioms ini­cia­ty­voms.

Lie­tu­vos sa­vi­val­dy­bėms iš vals­ty­bės biu­dže­to skir­ti 8 mln. li­tų pa­skirs­ty­ti pa­gal Vals­ty­bi­nės mo­kes­čių ins­pek­ci­jos pa­teik­tus duo­me­nis apie dir­ban­čių ir mo­kan­čių gy­ven­to­jų pa­ja­mų mo­kes­tį žmo­nių skai­čių sa­vi­val­dy­bė­se.

Spren­di­mus dėl lė­šų pa­nau­do­ji­mo pri­ima Vie­tos ben­druo­me­nių ta­ry­bos, su­da­ry­tos iš se­niū­ni­jų ap­tar­nau­ja­mų te­ri­to­ri­jų ar ki­tų gy­ve­na­mų­jų vie­to­vių gy­ven­to­jų, jų at­sto­vų, šio­se te­ri­to­ri­jo­se vei­kian­čių ben­druo­me­ni­nių or­ga­ni­za­ci­jų, re­li­gi­nių ben­druo­me­nių, ne­vy­riau­sy­bi­nių or­ga­ni­za­ci­jų at­sto­vų.

Bir­že­lio 3 die­ną vy­ku­sia­me su­tar­čių pa­si­ra­šy­mo ren­gi­ny­je Kė­dai­niuo­se iš Uk­mer­gės da­ly­va­vo Vie­tos ben­druo­me­nių ta­ry­bų at­sto­vai: Vep­rių se­niū­nė Da­lė Ur­bo­nie­nė, Uk­mer­gės kraš­to ben­druo­me­nių są­jun­gos pir­mi­nin­kė An­ge­lė Jo­ku­by­nie­nė, se­niū­nai­čių at­sto­vas Al­gi­man­tas Ka­ce­vi­čius. Su­tar­tį pa­si­ra­šė sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Sta­sys Jac­kū­nas.

Pa­sak A. Jo­ku­by­nie­nės Vie­tos ben­druo­me­nių ta­ry­bos, vei­kian­čios kiek­vie­no­je se­niū­ni­jo­je, jau yra ap­ta­ru­sios, kur pa­nau­dos šie­met gau­tas lė­šas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų