Prašo didesnės kompensacijos

Pirties ir dušo paslaugas mūsų mieste teikianti savivaldybės įmonė UAB Ukmergės butų ūkis į rajono politikus kreipėsi su prašymu padidinti kompensaciją iš savivaldybės biudžeto. Kompensacija jau keletą metų yra skiriama dėl to, kad ši paslauga įmonei nuostolinga.

 

Ir jos vadovai, ir tarybos nariai ne kartą yra svarstę apie galimybę net atsisakyti šio nuostolingo verslo.

Tačiau buvo nuspręsta, kad savivaldybė, norėdama užtikrinti asmens higienos paslaugų tiekimą, dalį įmonės išlaidų padengs iš biudžeto lėšų.

Rajono tarybos sprendimu kainų skirtumas, susidaręs tarp patvirtintos vieno prausimosi kainos ir vieno prausimosi bilieto kainos, kompensuojamas iš Ukmergės rajono savivaldybės biudžeto. Pirmąjį pusmetį patvirtinta vieno prausimosi kaina – 29 litai su PVM.

Šiemet savivaldybės biudžete už pirties ir dušo paslaugas UAB Ukmergės butų ūkiui yra numatyta 30 tūkstančių litų.

Prašoma rajono tarybos narių patvirtinti didesnę kompensaciją iš biudžeto.

Siūloma patvirtinti UAB Ukmergės butų ūkio teikiamų pirties paslaugų kainą vienam asmeniui – 45 litus su PVM.

Pirties paslaugos gyventojams Ukmergės butų ūkis branginti neketina – vienam asmeniui nusiprausti pirtyje kainuos tiek pat, kaip ir dabar, – 21 litą. Pensininkams, neįgaliems ir socialiai remtiniems asmenims nusiprausti pirtyje kainuoja 15 litų.

UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Jonas Rinkevičius sako, kad nuo praeitų metų gruodžio iki gegužės pirties ir dušo paslaugomis pasinaudojo apie 2000 rajono gyventojų.                                 

Ataskaitoje nurodyta lankytojams parduotų bilietų suma per šį laikotarpį – 27,7 tūkstančio litų su PVM.

Įmonės vadovas paaiškino, kad jos tikrai neužtenka padengti tam nuostoliui, kuris susidaro teikiant pirties paslaugas kiekvieną savaitgalį. Anot J. Rinkevičiaus, bendrovės sąnaudos, teikiant pirties ir dušo paslaugas, nuo praeitų metų gruodžio sudarė 50,3 tūkstančio litų.

Ukmergiškių „prausimas“ įmonei atnešė nemenkų nuostolių. Neišgelbėjo padėties ir iš savivaldybės biudžeto gauta kompensacija. Žirklės tarp rajono politikų patvirtintos ir realios prausimosi savikainos susidarė nemenkos – iš savo kišenės teko padengti 11,3 tūkstančio litų.

Aiškinamajame rašte tarybos nariams yra teigiama, kad siekiant sumažinti susidariusius nuostolius, būtina priimti sprendimą dėl tolesnio pirties ir dušo paslaugos teikimo ir teikiamų pirties paslaugų kainos vienam asmeniui patvirtinimo.

J. Rinkevičius teigia, kad reali vieno prausimosi kaina vienam asmeniui – 45 litai su PVM. Kad įmonė nepatirtų nuostolių, iš savivaldybės biudžeto metams turėtų būti skiriama 50 tūkstančių litų kompensacija.

Jei rajono politikai šią savaitę patvirtintų šį sprendimo projektą, keistųsi tik savivaldybės kompensuojamas dydis, o galutinė kaina vartotojui nesikeistų.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų