Spausdinti šį puslapį

Renovacijos priešininkams mažinamos kompensacijos

Į redakciją paskambinusi Marijona pasakojo, kad jų namą ketinama renovuoti, tačiau ji tokiam sumanymui nepritaria. Taip pasielgusi netektų šiuo metu gaunamų kompensacijų. Tačiau moteris sakė girdėjusi, kad šiuo klausimu yra įstatymų pasikeitimų.

 

Rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Valdonė Ginaitienė informavo, kad vadovaujantis įstatymu, jei asmuo susirinkime nepritarė daugiabučio namo renovacijai, tačiau nepaisant to, daugumos kitų gyventojų sprendimu namas renovuojamas, nepritaręs renovacijai gyventojas vis tiek gaus jam priklausančias kompensacijas už šildymą bei šaltą ir karštą vandenį.

Tačiau jei gyventojas prieštaravo renovacijai ir namas nerenovuojamas, asmuo iš pradžių gaus dvigubai mažesnę kompensaciją, o paskui jos visai negaus.

50 proc. mažesnės kompensacijos tokiu atveju žmogus negautų nuo kito mėnesio, o visai jos negautų nuo kito šildymo sezono, tačiau ne ilgiau kaip trim šildymo sezonam.

Pasak vedėjos, šiuo metu kompensacijos dvigubai sumažintos 54 Ukmergės rajono gyventojam, kurie nepritarė renovacijai ir ji jų name nevyks. Tačiau kadangi renovacija ir visa su tuo susijusi tvarka yra nauji dalykai – pasitaikė įvairių nesusipratimų.

V. Ginaitienė pasakojo, kad vadovaujantis įstatymu nedalyvavimas gyventojų susirinkimuose dėl namo renovacijos yra prilyginamas nepritarimui. Būta atvejų, kai žmonės tvirtino apie susirinkimą nežinoję, nes tuo metu buvę išvykę ar sirgo. Viena moteris net pateikė dokumentą, kad ji neprieštaravo renovacijai, tačiau kažkodėl buvo priskirta prie prieštaravusiųjų. Dar viena moteris tuo metu, kai vyko šiuo klausimu susirinkimas, sunkiai sirgo, ją iš namų slaugai buvo išsivežę artimieji.

Visiems panašiems skundams apsvarstyti savivaldybėje yra sudaryta speciali komisija. Ji turi teisę daryti išimtis ir gyventojams kompensacijų nenubraukti.

Pasak V. Ginaitienės, tokios išimtys buvo padarytos 9 gyventojams.

Vilma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)