Šildymo sezonas artėja į pabaigą

Nors ir ne­no­riai ati­dun­dan­tis pa­va­sa­ris pri­me­na apie pa­ga­liau ar­tė­jan­čią šil­dy­mo se­zo­no pa­bai­gą. Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Že­mės ūkio ir in­fra­struk­tū­ros sky­riaus vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas Al­gi­man­tas Šu­mins­kas pri­me­na, kad šil­dy­mo se­zo­nas Lie­tu­vo­je nu­trau­kia­mas, va­do­vau­jan­tis sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus įsa­ky­mu.

 

BFL nuot.


 

Re­mian­tis Ši­lu­mos ūkio įsta­ty­mo nuo­sta­ta, toks įsa­ky­mas skel­bia­mas, kai vi­du­ti­nė tri­jų pa­rų iš ei­lės oro tem­pe­ra­tū­ra bū­na aukš­tes­nė kaip 10 laips­nių.

Ši tvar­ka la­biau­siai lie­čia vi­suo­me­ni­nes įstai­gas.

Tuo tar­pu gy­ven­to­jams pa­lik­ta tei­sė pa­tiems nu­spręs­ti, ka­da nu­trauk­ti ar pra­dė­ti sa­vo dau­gia­bu­ty­je šil­dy­mą. Te­rei­kia, kad to­kiam spren­di­mui pa­ra­šais pri­tar­tų dau­giau kaip pu­sė dau­gia­bu­čio gy­ven­to­jų.

Pa­sak A. Šu­mins­ko, to­kių tau­pių dau­gia­bu­čių Uk­mer­gė­je tik­rai yra.

Ta­čiau pa­ste­bi­ma, kad pa­pras­tai pa­ra­šus gy­ven­to­jai ren­ka ru­de­nį, kai pa­gei­dau­ja dar ne­pra­dė­ti šil­dy­mo se­zo­no. Pa­va­sa­rį pa­gei­da­vi­mų anks­čiau nu­trauk­ti šil­dy­mo se­zo­ną bū­na re­čiau. Šią sa­vai­tę ši­lu­mos tie­kė­jai to­kio pra­šy­mo dar ne­bu­vo ga­vę.

Tuo tar­pu orų prog­no­zės ža­da, jog ki­tą sa­vai­tę te­ori­nė ga­li­my­bė baig­ti šil­dy­mo se­zo­ną jau at­si­ras. Ža­da­ma, kad die­no­mis orai įšils iki ke­lio­li­kos laips­nių, o nak­ti­mis ne­be­nu­kris že­miau nu­lio.

Il­ga­me­tė prak­ti­ka by­lo­ja, kad šil­dy­mo se­zo­nas vi­sa­da bai­gia­mas ant­ro­je ba­lan­džio pu­sė­je, maž­daug iki ba­lan­džio 22 die­nos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų