Skirti milijonai katilinės modernizavimui

Tre­čia­die­nį pa­aiš­kė­jo, kad fi­nan­suo­ja­mas UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ pro­jek­tas dėl ka­ti­li­nės Švie­sos gat­vė­je mo­der­ni­za­ci­jos. Ka­ti­li­nė­je bus įreng­tas bio­ku­ro ka­ti­las.

 

UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ yra pa­ren­gu­si du in­ves­ti­ci­nius pro­jek­tus. Vie­nas iš jų – „Gam­ti­nių du­jų pa­kei­ti­mas į bio­ku­rą, įren­giant iki 6,5 MW ga­lios bio­ku­ro ka­ti­lą ka­ti­li­nė­je Švie­sos g. 17 cen­tra­li­zuo­tam ši­lu­mos tie­ki­mui Uk­mer­gė­je“.

Šios in­ves­ti­ci­jos ver­tė – apie 8,5 mln. li­tų. Fi­nan­suo­ja­ma dau­giau kaip 3,3 mln. li­tų. Trūks­ta­mą da­lį pro­jek­tų vyk­dy­to­jai tu­ri pri­si­dė­ti iš sa­vo lė­šų.

Ūkio mi­nist­ras įsa­ky­mu iš vi­so sky­rė be­veik 55,7 mln. li­tų ES struk­tū­ri­nių fon­dų lė­šų ša­lies ka­ti­li­nėms mo­der­ni­zuo­ti. Še­šio­li­ka ka­ti­li­nių mo­der­ni­za­vi­mo ir sta­ty­bos pro­jek­tų bus įgy­ven­din­ti ke­tu­rio­li­ko­je Lie­tu­vos sa­vi­val­dy­bių.

Ka­ti­li­nės bus pri­tai­ko­mos bio­ku­ro nau­do­ji­mui ir nau­jų bio­ka­ti­li­nių sta­ty­bai.

Lė­šos skir­tos pa­gal prie­mo­nę „At­si­nau­ji­nan­čių ener­gi­jos iš­tek­lių pa­nau­do­ji­mas ener­gi­jos ga­my­bai“.

„Sky­rus ES lė­šų ka­ti­li­nėms sa­vi­val­dy­bė­se mo­der­ni­zuo­ti, bus per­ei­ta nuo bran­gių gam­ti­nių du­jų nau­do­ji­mo prie bio­ku­ro. Taip sie­kia­ma spręs­ti gy­ven­to­jams ak­tu­a­lią pro­ble­mą – su­ma­žin­ti ši­lu­mos kai­ną, ku­ri da­bar la­bai pri­klau­so nuo di­dė­jan­čių gam­ti­nių du­jų kai­nų“, – sa­ko ūkio mi­nist­ras E. Gus­tas.

Ver­ti­nant pa­teik­tas pa­raiš­kas, pri­ori­te­tas bu­vo tei­kia­mas sa­vi­val­dy­bėms, ku­rio­se šil­dy­mo kai­na yra di­džiau­sia. Pri­ori­te­tas taip pat skir­tas pro­jek­tams, ku­riuos įgy­ven­di­nus su­ma­žės tar­ša ir an­glies dvi­de­gi­nio iš­me­ti­mas. Pri­va­lu­mą tu­rė­jo ir pro­jek­tai, ku­riuos įgy­ven­di­nant ke­ti­na­ma įreng­ti ener­gi­jos ga­my­bos įren­gi­nius, ga­lin­čius nau­do­ti dau­giau kaip vie­nos rū­šies bio­ku­rą.

Ši­lu­mos mo­der­ni­za­vi­mo pro­jek­tai tu­rės bū­ti įgy­ven­din­ti iki 2015 m. spa­lio 1 d.

Ki­tas uk­mer­giš­kių pro­jek­tas dėl su­si­dė­vė­ju­sių cen­tra­li­zuo­to ši­lu­mos tie­ki­mo tin­klų kei­ti­mo ka­ti­li­nės Nr. 3, esan­čios Vil­niaus gat­vė­je, fi­nan­sa­vi­mo dar ne­su­lau­kė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų