Spausdinti šį puslapį

So­dų ben­dri­jo­je – šiukš­lių kal­nai

Kol nau­ja­sis at­lie­kų ve­žė­jas tei­si­na­si ne­spė­jan­tis iš­ga­ben­ti vi­sų šiukš­lių, kai ku­rios so­dų ben­dri­jos pa­nė­šė­ja į šiukš­ly­ną. Ta­čiau pa­sta­bų dėl ne­tvar­kos ne­gai­li­ma ir pa­tiems so­di­nin­kams.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Deja, šiukš­lės pa­čios ne­iš­nyks...


 

Į re­dak­ci­ją krei­pu­sis vie­na uk­mer­giš­kė pa­sa­ko­jo, jog daž­nai ten­ka lan­ky­tis „Drau­gys­tės“ so­dų ben­dri­jo­je, o pro akis ne­pra­sly­dęs są­var­ty­nas, esan­tis prie gre­ti­mos „Šven­to­sios“ ben­dri­jos van­dens bokš­to.

„Sto­vi du šiukš­lių kon­tei­ne­riai, o šiukš­lių – kal­nai. Aki­vaiz­du, kad šiais kon­tei­ne­riais nau­do­ja­si abie­jų ben­dri­jų, esan­čių skir­tin­go­se ke­lio pu­sė­se, so­di­nin­kai, bet jų yra per ma­žai. So­di­nin­kai mo­ka už šiukš­lių iš­ve­ži­mą, bet tu­ri ste­bė­ti au­gan­čius šiukš­lių kal­nus, ku­rie jau už­ima da­lį so­do, bei uos­ty­ti ne­ma­lo­nius kva­pus. Šiukš­les žmo­nės pa­lie­ka mai­šuo­se gre­ta, nes kon­tei­ne­riai yra pil­ni, bet nie­kas tų mai­šų ne­iš­ve­ža“, – pa­ste­bi ji.

So­di­nin­kus pik­ti­na ne­va­los, krau­nan­tys prie kon­tei­ne­rių pa­dan­gas, bal­dus. Ta­čiau, jų ma­ny­mu, ne iki ga­lo iš­spręs­tas ir pats kon­tei­ne­rių iš­dės­ty­mo klau­si­mas.

„Prieš po­rą me­tų apie tai svars­tėm su „Uk­mer­gės ver­smės“ at­sto­vais. Jie ne­su­ti­ko kon­tei­ne­rių pa­dė­ti ten, kur mes no­rė­jom: ne­va pri­va­žiuo­ti bus ne­pa­to­gu, o sun­kias­vo­ris trans­por­tas su­ga­dins ke­lius, – pa­sa­ko­jo „Drau­gys­tės“ ben­dri­jos pir­mi­nin­kas An­ta­nas Pa­li­daus­kas. – Nu­spren­dė, kad pa­lan­kiau­sia pa­sta­ty­ti prie as­fal­to, ben­dri­jos pa­kraš­ty, nors mums bu­vo ne­la­bai ge­rai.“

Ne­se­niai šis klau­si­mas vėl ap­tar­tas su nau­ją­ja at­lie­kas su­ren­kan­čia įmo­ne: „Bu­vo su­si­ti­ki­mas su jų ir ra­jo­no at­sto­vais, už­si­ra­šė ma­no min­tį dėl kon­tei­ne­rių pa­sta­ty­mo vie­tos, bet jau mė­nuo pra­ėjo...“

„Drau­gys­tės“ so­di­nin­kai da­bar nau­do­ja­si pen­kiais vie­no­je vie­to­je esan­čiais kon­tei­ne­riais. Ta­čiau į juos šiukš­lės ne­tel­pa. „Da­bar tru­pu­tį ap­va­ly­ta, bet iki tvar­kos dar trūks­ta“, – sa­ko A. Pa­li­daus­kas. Ma­no, kad ir kai­my­ni­nė­je „Šven­to­sios“ ben­dri­jo­je kon­tei­ne­rių ga­lė­tų bū­ti dau­giau, o iš­ga­ben­ti jų tu­ri­nį ve­žė­jas tu­rė­tų daž­niau.

A. Pa­li­daus­kas ne­sle­pia dėl ne­tvar­kos kal­ti­nan­tis ir pa­čius so­di­nin­kus. „Ne­ša į kon­tei­ne­rius ir ža­lią ma­sę – ša­kas, bul­ves, obuo­lius, ir ši­fe­rį ne­ša. Kiek ir su­si­rin­ki­muo­se kal­bė­ta, skel­bi­mų len­toj in­for­muo­ta, bet žmo­nės yra žmo­nės... – ne­sle­pia ap­mau­do pa­šne­ko­vas. – O kai dvi ben­dri­jos, ne­su­pra­si, kas ką ne­ša, kas ne­tvar­kin­gai me­ta.“

Be to, anot jo, se­niau tam tik­rų šiukš­lių klau­si­mą so­di­nin­kai spręs­da­vo ki­taip. „Anks­čiau, pa­vyz­džiui, ša­kas su­si­de­gin­da­vo, kom­pos­tą da­ry­da­vo, o kai at­si­ra­do at­lie­kų su­rin­ki­mas, tuo ir pa­si­nau­do­jo. Da­bar sumo­ka – tai ir me­ta į kon­tei­ne­rius, nors kai ku­rio­mis at­lie­ko­mis ga­lė­tų at­si­kra­ty­ti ki­taip“, – svars­to ben­dri­jos va­do­vas.

UAB „Eko­no­vus“ Vil­niaus re­gio­no va­do­vo El­ma­ro Mi­li­na­vi­čiaus ti­ki­ni­mu, sten­gia­ma­si, kad mi­nė­to­se ben­dri­jo­se ne­pūp­so­tų šiukš­lių kal­nai. „Žiū­ri­me, tvar­ko­me. Spren­džia­ma su so­dų at­sto­vais ir tai, kaip ge­riau su­dė­lio­ti kon­tei­ne­rius, nes mo­kė­to­jų, ku­rie gy­ve­na so­duo­se, yra ma­žiau ne­gu pri­skir­tais kon­tei­ne­riais be­si­nau­do­jan­čių as­me­nų“, – tei­gė jis.

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)