Spausdinti šį puslapį

Remonto sulauks ir turgaus halė

Gedimino Nemunaičio nuotr. Turgaus halės išorės vaizdas pasikeis. Gedimino Nemunaičio nuotr. Turgaus halės išorės vaizdas pasikeis.

Tęsiami Ukmergės turgavietės atnaujinimo darbai. Jie atliekami ne tik turgaus aikštėje – keisis ir halės vaizdas.

UAB „Ukmergės paslauga“, kuriai priklauso turgus, direktorius Vytautas Masiukas pasakojo, jog darbai pastaruosius mėnesius vyko palei Klaipėdos gatvę. Šioje vietoje buvo statomos konteinerinės parduotuvės. Vienos jų vertė – per 14 tūkst. eurų. Prekeiviams, anot jo, skirti šeši tokie laikinieji statiniai.

„Šių parduotuvių statyba beveik baigta, ir darbai turės persikelti į halę. Palei jos šonus esančias arkadas planuojama užstiklinti. Vykdydami turgaus renovacijos projektą svarstėm, ar tai tikrai reikalinga. Tačiau dėl sandarios erdvės nuo Klaipėdos gatvės pusės, įeinant į halę, medaus, kitiems prekeiviams būtų patogiau. Erdvių nuo Vasario 16-osios gatvės pusės įstiklinimas – planai ateičiai“, – pasakojo direktorius. 

Jo teigimu, ateityje rengiamasi ir pačios halės remontui. Čia reikia keisti langus, laukia kiti renovacijos darbai. 

„Tačiau pirmiausia reikia baigti rekonstruoti turgaus aikštę. Tęsim atvirų stoginių tvarkymo darbus – jų bus daugiau. Numatyta ir dengtų paviljonų statyba, tokių blokų irgi turėtų būti šeši“, – sako direktorius. 

Darbų intensyvumui, anot jo, kol kas trukdo orai: „Dar prieš Kalėdas galvojom, kad nebus žiemos ir bus galima padaryti greičiau. Tačiau viską sustabdė šaltis.“

Turgaus remonto darbai buvo pradėti bemaž prieš penkerius metus. Sutvarkytas elektros ūkis, nugriautos senosios pavėsinės, įrengtas antras įvažiavimas į turgaus teritoriją. „Viską darom savais pinigais ir dirbam patys – šitaip taupiau“, – sakė pašnekovas. 

Jis taip pat pasakojo, jog prekybos vietos beveik visos užpildytos ir turgaus veikla nėra nuostolinga: „Ir ūkininkai nori pas mus prekiauti – prekybininkų tikrai netrūksta. Savo produkciją siūlo ne tik mūsų rajono, bet ir Širvintų, Anykščių, Kėdainių prekeiviai.“

Keleto laisvų prekybos vietų, anot V. Masiuko, esama turgaus halėje.

Turgų administruojančios įmonės vadovas taip pat tikino, jog čia suteiktomis sąlygomis atvykstantieji prekiauti patenkinti. Esą reti ir tarp prekybininkų kylantys nesusipratimai, kurie, anot jo, visuomet išsprendžiami taikiai. „Džiugu, kad nėra ir pažeidimų – maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai nesiskundžia“, – sakė direktorius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)