Spausdinti šį puslapį

Mokiniams išdalyti piniginiai prizai

Kasmet mokslo metų pabaigoje apdovanojami gabūs ukmergiškiai. Daivos Zimblienės nuotr. Kasmet mokslo metų pabaigoje apdovanojami gabūs ukmergiškiai. Daivos Zimblienės nuotr.

Mokslo metų pabaigoje tradiciškai piniginiais prizais apdovanoti aukštų rezultatų pasiekę, svarbių laimėjimų pelnę rajono moksleiviai, komandos. Pirmadienį jie pagerbti naujojoje Ukmergės kraštotyros muziejaus salėje buvusioje „Draugystėje“.

Gerai besimokančius, reikšminguose konkursuose, varžybose pasižymėjusius mokinius remia rajono savivaldybės Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondas. Jo nuostatai rajono tarybos sprendimu neseniai buvo kiek pakeisti.

„Apdovanojimai šį kartą vyko pagal naujai patvirtintus fondo nuostatus. Labiau akcentuoti vaikų ir jaunuolių akademinės veiklos pasiekimai, taip pat atsižvelgta į svarbius sportinius, meninius pasiekimus“, – sakė savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Irena Lukoševičienė.

Pasakojo, jog, vadovaujantis nuostatais, sprendimus dėl piniginio prizo skyrimo konkrečiam asmeniui ar komandai priima fondo komisija. Siūlymus dėl apdovanojimo piniginiais prizais už akademinės bei techninės veiklos pasiekimus komisijai pateikia rajono savivaldybės švietimo taryba. Dėl apdovanojimo už meninės veiklos pasiekimus – kultūros taryba, už sportinės veiklos – kūno kultūros ir sporto taryba.

Pagal naujus nuostatus, anot jos, į gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo komisiją įtrauktas ir savivaldybės kultūros tarybos atstovas. Šio fondo komisijos pirmininkas – savivaldybės administracijos direktorius.

„Apdovanotųjų dabar buvo mažiau. Anksčiau būdavo iki 100, o šį kartą turėjom 62 nominacijas. Išskirtos tokios, kurios apibrėžtos švietimo ir mokslo ministro arba Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktoriaus įsakymais patvirtintais renginiais ir konkursais“, – sakė I. Lukoševičienė.

Vaikams paskirstytų prizų, tarp kurių – ir komandiniai apdovanojimai, suma – 5624 eurai. Mažiausias skirtas apdovanojimas – 38, didžiausias – 152 eurai.

Parama skiriama, siekiant skatinti ne tik gabius ir talentingus rajono vaikus ir jaunimą iki 25 m., pasiekusius gerų rezultatų akademinėje, meninėje, techninėje, sportinėje veikloje. Taip pat remiami abiturientai, valstybinių brandos egzaminų metu gavę šimto balų įvertinimus, mūsų krašto studentai, labai gerai besimokantys šalies aukštųjų universitetinių mokyklų nuolatinėse studijose.

Fondo nuostatuose be akademinės, meninės bei sportinės veiklos išskirta ir techninė veikla, kuri irgi įvertinama, skiriant apdovanojimus. Tai – veikla, susijusi su technine kūryba, konstravimu, modeliavimu.

Fondo komisijai prašymus dėl paramos skyrimo teikia įstaigos, kurioje mokosi mokinys, vadovas, suderinęs su mokyklos taryba, bei visuomeninių organizacijų vadovai.

Pinigai nominantams skiriami iš savivaldybės biudžeto ir rėmėjų lėšų. Fondą remia įmonės „Stansefabrikken“, „Zujų paukštynas“, „Ukmergės melioracija“, „Ukmergės keliai“, „Baltukmės statyba“, UAB „Kauno dujotiekio statyba“, vadovaujama generalinio direktoriaus Aurelijaus Deviatnikovo. Nuolatinis rėmėjas – „Likmerė“, kuri fondą remia nuo pat jo veiklos pradžios 2007-aisiais. „Ukmergės duona“ prisideda, pervedant dalį pelno už duonos pardavimus lėšų į fondo sąskaitą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)