Spausdinti šį puslapį

Pristatė planuojamas ES investicijas

Planuose – kitaip atrodantis Ukmergės veidas. Planuose – kitaip atrodantis Ukmergės veidas.

Ukmergės rajono savivaldybės administracija Turizmo ir verslo informacijos centre surengė susitikimą. Jo metu visuomenei pristatė 2014–2020 m. ES struktūrinių fondų lėšomis planuojamus įgyvendinti projektus.

Savivaldybės Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Rima Boškevičienė apžvelgė naujojo ES finansinio laikotarpio investicijas. UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas pristatė rajone ir mieste vykdomus vandentvarkos projektus. Jie susiję su vandens tiekimo ir nuotekų infrastruktūros plėtra, rekonstravimu.

Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausiasis specialistas Kęstutis Sabaliauskas papasakojo apie numatytus miesto viešųjų erdvių tvarkymo projektus.

2014–2020 m. suplanuota daugiau kaip 30 projektų, susijusių su Ukmergės centro, karinio miestelio, ligoninės teritorijos, Vilniaus gatvės skvero tvarkymu. ES parama šiems projektams – 30 525 577 Eur.

Tarp numatytų projektų – gatvių rekonstravimas. Planuojama Paupio ir Sodų gatvių rekonstrukcija. Bendra projekto vertė – 1,9 mln. Eur, ES parama – 1,655 mln. Eur. Taip pat numatoma įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus, rekonstruojant Vilniaus gatvę, bei įrengti dviračių juostas Kauno, Vytauto gatvėse. Bendra projekto vertė – 226 075 Eur, ES parama – 192 163 Eur.

Planuose – ir Vlado Šlaito viešosios bibliotekos modernizavimas, tam reikės daugiau nei 700 000 Eur.

2007–2013 m. ES paramos laikotarpiu rajone buvo įgyvendinti 77 projektai, kurių vertė – daugiau kaip 39 mln. Eur. Įgyvendinant Ukmergės rajono vietos plėtros strategiją, buvo įvykdytas 61 projektas, darbų vertė – per 1 mln. 285 tūkst. Eur.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)