Spausdinti šį puslapį

Atliks muziejaus finansinį auditą

Šalia dvaro esančiuose renovuotose buvusio kumetyno patalpose organizuojami pobūviai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Šalia dvaro esančiuose renovuotose buvusio kumetyno patalpose organizuojami pobūviai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Rajono savivaldybės kontrolės ir audito tarnybai pavesta atlikti Ukmergės kraštotyros muziejaus finansinį auditą už praėjusius metus.

Toks sprendimas priimtas po sausio pradžioje vykusio kontrolės, švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų, biudžeto ir ekonominės plėtros komitetų posėdžio.

Šiame bendrame trijų komitetų posėdyje svarstytas klausimas dėl muziejaus patikėjimo teise valdomo Antano Smetonos dvarui priklausančio buvusio kumetyno pastato nuomos.

Paaiškėjo, kad UAB „3 namukai“ nuo nuomos sutarties sudarymo 2016 m. kovo nemoka nuomos mokesčio, o tik dalimis susimoka komunalinius mokesčius. Be to, įstaigoje trumpalaikė nuoma vykdoma nesudarant nuomos sutarčių.

Atsižvelgiant į tai, rajono meras Rolandas Janickas kreipėsi į tarybą dėl pavedimo kontrolės ir audito tarnybai atlikti neeilinį Ukmergės kraštotyros muziejaus patikrinimą.

Pastarąjį kartą toks auditas muziejuje darytas daugiau kaip prieš penkerius metus. Jį pavesta atlikti iki balandžio 10 d.

Ukmergės kraštotyros muziejaus direktorė Vaidutė Sakolnikienė priminė, kad iš pradžių rajono tarybos sprendimu buvo nutarta daryti dvaro nuomos koncesijos sutartį, tačiau pagal tokią sutartį nuomininko neatsirado.

Sunkiai pavyko nuomininkus surasti ir pagal paprastą nuomos sutartį.

Buvusį kumetyną išnuomojus UAB „3 namai“ jauni verslininkai patalpose teikė apgyvendinimo paslaugas, organizavo kultūrinius vakarus su vaišėmis, jų svečiai taip pat lankė dvarą ir jo parodas.

Direktorė pasakojo, kad iš nuo-mininkų nepulta nuo pirmo mėnesio reikalauti nuomos, tikintis, kad verslas įsivažiuos, juolab kad naudos esama ir muziejui – rengiamuose vakaruose dalyvauja daug svečių iš visos Lietuvos. Dvarui tai yra didelė reklama. Be to, niekam ne paslaptis, kad išnuomotos, vadinamosios kumetyno, patalpos nebuvo visiškai įrengtos. Jose – brangus elektrinis šildymas.

Vis dėlto, kai skola už nuomą pradėjo didėti, direktorė sakė ėmėsi priemonių jai išreikalauti: dar iki minėto komitetų posėdžio pasirašyti skolų suderinimo aktai, kreiptasi į advokatą ir svarstoma dėl sutarties nutraukimo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)