Spausdinti šį puslapį

Analizavo, kur paskirstytos lėšos

Praėjusiais metais socialinėms pašalpoms, būsto šildymo, karšto ir geriamojo vandens išlaidų kompensacijoms nepasiturintiems gyventojams buvo skirta 223,3 mln. eurų, tačiau dėl kylančios ekonomikos ir augančių gyventojų pajamų 117,5 mln. eurų buvo nepanaudota, todėl galėjo būti perskirstoma kitoms socialinės apsaugos sritims.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija informuoja, kad nepanaudotus pinigus savivaldybės daugiausia skyrė įvairioms socialinėms paslaugoms, šeimoje ir bendruomenėje teikiamai pagalbai bei kitiems tikslams. Tačiau vis dėlto niekur nepanaudota liko 11,9 mln. eurų. Nepanaudotų lėšų neperskirstė 14 savivaldybių, iš jų daugiausia –Kauno, Panevėžio, Alytaus. 

Ministerija aiškinosi, kur buvo paskirstytos lėšos, kurios liko nepanaudotos piniginei socialinei paramai.

Nepanaudotas lėšas pagal įstatymą galima buvo skirti tik socialinės apsaugos sritims finansuoti – socialinę riziką patiriančių žmonių reabilitacijai ir integracijai, pagalbai vaikams, neįgaliesiems, senjorams, vienkartinėms pašalpoms, kurias savivaldybės skiria savo nuožiūra, smurto, savižudybių, priklausomybių bei prekybos žmonėmis prevencijai, taip pat neįgaliųjų integracijai, bendruomeninių ir nevyriausybinių organizacijų plėtrai, užimtumui didinti, socialiniams būstams, socialinėms paslaugoms, socialinių darbuotojų darbo sąlygoms gerinti ar atlyginimams didinti tiek socialiniams darbuotojams, tiek socialinių išmokų specialistams.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir biudžeto skyriaus vedėja  Vida Butkevičienė sakė, kad socialinėms reikmėms skiriamos lėšos realiai nėra  apibrėžta ir tikslinė Vyriausybės  dotacija. Jas savivaldybės pačios  susirenka iš gyventojų pajamų ir kitų mokesčių.

Socialinei sričiai mūsų savivaldybėje buvo skirta 3 mln. 920 Eur, pašalpoms ir kompensacijoms išleista 1 mln. 829. Likusi dalis perskirstyta socialinėms reikmėms.

Daugiausia iš likusios sumos mūsų savivaldybėje skirta šeimoje ir bendruomenėje teikiamai pagalbai vaikams, neįgaliesiems, senyvo amžiaus asmenims ir jų šeimoms plėtoti.

Taip pat lėšų skirta smurto, savižudybių, priklausomybių, prekybos žmonėmis prevencijai, socialinių paslaugų srities darbuotojų darbo sąlygoms gerinti ir darbo užmokesčiui didinti, neįgaliųjų socialinės integracijos programai, socialinių paslaugų priemonėms finansuoti, jų infrastruktūrai modernizuoti ir plėtoti bei kitoms priemonėms.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)