Spausdinti šį puslapį

Analizuoja savivaldybės biudžeto išlaidas

Rajono valdžia išsikėlė tikslą sutaupyti savivaldybės biudžeto pinigus ir ieškoti būdų, kaip racionaliau leisti lėšas. Numatoma permainų seniūnijose, savivaldybės įstaigose.

Apie pokyčius pradėta kalbėti Ukmergės rajono savivaldybės tarybos biudžeto ir ekonominės plėtros komitete. „Rajono biudžetas – gan „įtemptas“. Nebuvo iki šiol strategijos, kur savivaldybė „juda“. Pinigai labai išmėtyti per visas sritis, neturint aiškios vizijos, ką norime už juos matyti“, – teigia šio komiteto pirmininkas Kęstutis Zinkevičius.

„Šiuo metu vyksta savivaldybės biudžeto išlaidų analizė. Tikimės, kad rasime kelių, kaip kuo efektyviau išnaudoti savivaldybės resursus“, – sakė jis.

Vienas iš būdų tai padaryti – centralizuojant kai kurias savivaldybei priklausančių įstaigų veiklas.

Diskutuojant apie tai, pasigirdo ir kalbų apie tam tikras rajono ugdymo įstaigų sritis. Užsiminta, kad mokyklose galbūt nebeliktų atskirų buhalterijų, taigi – ir buhalterių. Mokyklų bendruomenės sunerimo: negi iš tiesų visų ugdymo įstaigų buhalterija būtų tvarkoma centralizuotai?

Tačiau K. Zinkevičius patikino, kad šiuo klausimu „kol kas rimtų pokyčių nėra“.

Savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas neneigė girdėjęs apie panašius svarstymus. „Savivaldybės vadovų, skyriaus vedėjų, tarybos narių pasitarime buvo diskutuojama dėl tokio varianto. Vyravo nuomonė, kad tai atlikti nerealu“, – sakė jis.

Tačiau savivaldybės tarybos biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto pirmininkas žada kitų permainų. „Viena iš mūsų komiteto funkcijų yra rajono biudžeto lėšų efektyvus ir tikslus panaudojimas. Su kolegomis ieškome galimybių, kaip optimaliai leisti savivaldybės lėšas, kurios paskirstomos per dešimtis rajono įstaigų, įskaitant ir ugdymo įstaigas“, – pasakojo jis.

Teigė todėl ėmęsis savivaldybės biudžeto išlaidų analizės. Tai, anot jo, daroma su koalicijos partneriais.

„Šiuo metu pradedame centralizuoti pirkimus. Tai būtų bendras elektros pirkimas, mobiliojo ryšio paslaugos ir pan. seniūnijose ir kitose savivaldybės struktūrose. Bendri pirkimai numatomi kitais metais“, – sakė K. Zinkevičius.

„Tikimės, kad tai padės sutaupyti lėšų dėl didesnio masto pirkimo. Sutaupytas lėšas galėsime naudoti kitoms būtinoms savivaldybės funkcijoms vykdyti“, – aiškino jis.

Pasak Strateginio planavimo ir biudžeto skyriaus vedėjos Vidos Butkevičienės, jau galvojama apie kitų metų savivaldybės biudžeto projektą. „Galbūt, kai pradėsime kalbėti apie jo formavimą, bus kalbama ir apie šiuos planus. O kol kas įstaigos rengia programų projektus 2020-iems metams. Juos iki rugsėjo 30 d. turi pateikti savivaldybės administracijai“, – sakė ji.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)