Mokestis už vandenį – per bendriją

Į redakciją kreipėsi vienos miesto daugiabučio namo bendrijos narys, kuris teiravosi, ar negalėtų už šaltą vandenį gyventojai mokėti tiesiogiai bendrovei „Ukmergės vandenys“, o ne savo namo bendrijai. Skaitytojui neaišku, kodėl už dujas ar buto šildymą moka pagal gaunamą sąskaitą, o už vandenį atsiskaito per bendriją.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas paaiškino, kad daugiabučių namų bendrijos už sunaudotą šaltą vandenį atsiskaito kaip juridiniai asmenys – už taikomą mažesnę pardavimo kainą.

Tačiau tokia atsiskaitymo tvarka yra tik tose bendrijose, kur pirmininkai ir buhalteriai prisiima atsakomybę kiekvieną mėnesį surinkti iš gyventojų informaciją apie jų suvartotą vandens kiekį. Už jį gyventojai atsiskaito bendrijos buhalteriui, o bendrija – „Ukmergės vandenims“ už visą namo suvartotą vandenį pagal pateiktą sąskaitą.

Jei tokio sutarimo nėra, o taip neretai pasitaiko, tuomet dažniausiai priimamas sprendimas, kad už šaltą vandenį bendrijos nariai savarankiškai atsiskaitys „Ukmergės vandenims“. Tuomet kiekvienas atsiskaito savarankiškai, tiesa, už kiek didesnę kainą nei mokėtų bendrija.

O ar galėtų vienas bendrijos gyventojas nutarti atsiskaitinėti tiesiogiai „Ukmergės vandenims“? Direktorius mano, kad iš esmės  galėtų, tačiau vis tiek turėtų derintis prie bendrijos.

Jei namo administratorius – Ukmergės butų ūkis, atsiskaitymo tvarka kiek kitokia.

„Bendra sąskaita, į kurią įtraukiamas apmokėjimas ir už šaltą vandenį, išrašoma UAB Ukmergės butų ūkio administruojamų namų gyventojams, kai jie sumoka UAB Ukmergės butų ūkiui, o ši įmonė surinktas įmokas už vandenį perveda mums.

Tačiau jeigu tik gyventojas nori atsiskaityti tiesiogiai, jis tą gali daryti pranešęs mums ir gavęs iš bendrovės atsiskaitymo knygelę“, – paaiškino direktorius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # Ona 2019-09-26 08:30
O buhaltere savo kaina iveda, o dar prideda vandens trukumu sistemoje ir moki nezinia uz ka! Ir jokio atsiskaitymo lapelio! Ir vanduo auksinis!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Vanduo 2019-09-26 17:28
O vandens kaina skurtis negali! Ka rasot? Zmonem meluojat. Vanduo ir afrikoj vanduo.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # ecukugoe 2019-10-20 03:58
Amoxil: http://mewkid.net/buy-xalanta/ Amoxicillin 500mg Capsules cpk.zlgz.ukzinios.lt.uqb.ts http://mewkid.net/buy-xalanta/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų