Spausdinti šį puslapį

Ukmergiškiai galėtų susigrąžinti 29 tūkst. Eurų

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informuoja, kad apie 190 gyventojų Ukmergės rajone už 2018 metus dar gali susigrąžinti beveik 29 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM), jei tik pateiktų pajamų deklaraciją. Abejojantys, ar GPM permoka jiems priklauso, gyventojai tai sužinoti gali prisijungę prie VMI Elektroninio deklaravimo sistemos. Permokos suma nurodyta jiems suformuotoje preliminarioje metinėje 2018 m. pajamų deklaracijoje.

„Raginame gyventojus suspėti susigrąžinti permokėtus pinigus. Pasitikrinti turėtų ir tie, kurie neprivalo pateikti metinės pajamų deklaracijos, tačiau turi teisę susigrąžinti dalį sumokėto GPM. Greičiausias ir patogiausias būdas pateikti ir koreguoti deklaracijas prisijungus prie EDS nurodytu adresu“, – sako Vilniaus AVMI viršininkė Virginija Ginevičienė. Primena, kad deklaracijas pateikti ir koreguoti galima už praėjusius 5 metus.

Teigiama, kad daugiausiai permokų susidarė dėl per mažo pritaikyto neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD). GPM permoką gali susigrąžinti ir tie gyventojai, kurie mokėjo gyvybės draudimo ar pensijų įmokas, palūkanas už būsto kreditą, įmokas už studijas.

Yra ir tokių gyventojų, kurie turėjo pareigą pateikti pajamų deklaraciją už praėjusius metus, tačiau net ir mokesčių administratoriaus raginami to nepadarė. Ukmergės rajone apie 170 tokių „užmaršių“ gyventojų VMI suformavo pakaitines pajamų mokesčio deklaracijas ir savo iniciatyva apskaičiavo mokėtiną GPM sumą, apie tai jie šiuo metu informuojami asmeniniais pranešimais.

Valstybės biudžetą skolingi Ukmergės r. gyventojai turėtų papildyti beveik 14 tūkst. eurų. Pateikti deklaraciją ir sumokėti apskaičiuotą mokėtiną GPM sumą reikia nedelsiant, nes mokesčius sumokėti reikėjo iki gegužės 2 d. ir po šio termino skaičiuojami delspinigiai.

Visiškai užpildytas preliminarias pajamų mokesčio deklaracijas VMI šiems gyventojams suformavo dar šių metų kovą. VMI iš bankų, kredito įstaigų, gyvybės draudimo bendrovių, aukštųjų mokyklų ir kt. kasmet gauna vis daugiau ir vis tikslesnius duomenis. Palyginimui, pernai mokėtinas GPM sumas VMI apskaičiavo beveik 160 Ukmergės r. gyventojams.

Pranešimą apie paskaičiuotą mokėtiną GPM sumą gavusiam gyventojui jos nesumokėjus VMI įgyja teisę ją išieškoti iš gyventojo lėšų. Jei sumokėti GPM gyventojas šiuo metu neturi galimybės dėl finansinių sunkumų, jis turėtų nedelsdamas kreiptis į mokesčių inspekciją, sudaryti Mokestinės paskolos sutartį ir atidėti mokėjimus ar juos išdėstyti dalimis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)