Spausdinti šį puslapį

Patikslintas rajono biudžetas

Savivaldybės tarybos sprendimu patikslintas Ukmergės rajono biudžeto pajamų planas.

Strateginio planavimo ir biudžeto skyriaus vedėja Vida Butkevičienė sprendimo projekte informavo, kad šiemet birželį susisiekimo ministro įsakymu Ukmergės rajono savivaldybei buvo skirta 222,9 tūkst. Eur vietinės reikšmės kelių su žvyro danga asfaltavimui.

Spalio 31 d. šis įsakymas buvo pakeistas ir papildomai skirta 7,7 tūkst. Eur. Ukmergės mieste Vienkiemio gatvei skirta 70,4 tūkst. Eur, Pivonijos seniūnijos Žeimių kaimo Storės gatvei – 84,5 tūkst. Eur, Lyduokių seniūnijos Inkilų kaimo Ateities gatvei – 75,7 tūkst. Eur.

Atsižvelgiant į gautas ES finansinės paramos lėšas, biudžetinių įstaigų gautas pajamas iš įstaigų veiklos, nutarta padidinti biudžeto pajamas bei asignavimus konkrečių projektų bei priemonių vykdymui.

Taip pat – padidinti planuojamas gauti pajamas iš žemės mokesčio ir jas skirti savivaldybės biudžetinių įstaigų išlaidoms padengti – mokyklinio autobuso remontui bei kurui, Sporto centro pastato bei Siesikų seniūnijos administracinio pastato stogo avarinei būklei likviduoti, atsiskaitymui su atleidžiamais darbuotojais, seniūnijų kelių greideriavimui, miesto gatvių apšvietimui.

Likviduojant Ukmergės TVIC-ą bei jo funkcijas perduodant Kraštotyros muziejui, atitinkamai perduodamos ir lėšos. Taip pat muziejui skirtos lėšos Antano Smetonos dvaro ir mokyklos teritorijos priežiūros ir tvarkymo darbams apmokėti bei komunalinėms paslaugoms.

Perskirstyta dalis socialinėms išmokoms ir kompensacijoms už gyventojams patiektą šilumos energiją mokėti skirtų lėšų. Jos panaudojamos socialinio būsto Linų gatvėje remontui ir rekonstrukcijai, mokinių, gaunančių socialinę paramą, maisto gamybos išlaidoms finansuoti bei Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro serverių atnaujinimui. Išaugus darbuotojų skaičiui, šiuo metu čia naudojami 38 kompiuteriai, greitu laiku bus 40. O serveriai pritaikyti dvigubai mažesniam skaičiui.

Ukmergės globos centras partnerio teisėmis dalyvauja Europos struktūrinių fondų projekte „Bendruomeninių vaikų globos namų ir vaikų dienos centrų tinklo plėtra Ukmergės rajone“. Jį įgyvendinus bus įsteigti dveji bendruomeniniai vaikų globos namai ir juose apgyvendinta 16 vaikų.

Vykti pas gydytojus, į parduotuves, renginius bei globos centro veiklai organizuoti reikalingas lengvasis automobilis.

Tam skirta 10 tūkst. Eur. Globos centras jam įsigyti planuoja skirti 5 tūkst. Eur, kuriuos paaukojo rėmėjai.

Socialinės globos teikimui savivaldybės biudžete buvo numatyta 190 tūkst. Eur. Pastaruoju metu didėja skaičius asmenų, kuriems reikalingos socialinės globos paslaugos, didėja jų išlaikymo kainos.

Šiuo metu ilgalaikes socialines globos paslaugas įstaigose gauna 47 senyvo amžiaus ar neįgalūs asmenys. Už jų išlaikymą globos įstaigose iš savivaldybės biudžeto kas mėnesį mokama apie 19 tūkst. Eur.

Dviem asmenims teikiamos trumpalaikės socialinės globos paslaugos, už jų išlaikymą mokama apie 1,2 tūkst Eur. Šiam tikslui papildomai skirti 35 tūkst. Eur.

Taip pat nutarta perskirstyti dalį skolintų lėšų tarp projektų, nedidinant bendros skolintų lėšų sumos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)