Spausdinti šį puslapį

Rūmų statytojams skaičiuoja delspinigius

Vėluojančiam Teismo rūmų Ukmergėje statytojui – UAB „Statybos ir restauravimo darbai“ – darbų užsakovė Nacionalinė teismų administracija (NTA) skaičiuoja delspinigius. Juos NMA žada atsiimti nemokėdama visos už statybos darbus sutartos pinigų sumos.

Praėjusį antradienį straipsnyje „Temidės rūmuose įkurtuvių dar nebus“ rašėme apie vėluojančias rūmų statybas Ukmergėje. Vėluoja ne dieną, ne mėnesį, o daugiau nei metus. Todėl statybos darbų užsakovės paklausėme, kokias už vėlavimą ji yra numačiusi statybos darbų rangovui sankcijas.

Atsakyti į šį klausimą paprašėme Nacionalinės teismų administracijos, kurioje dirba keturi komunikacijos specialistai.

Tačiau atsakymą gavome, kai laikraštis jau buvo paruoštas spaudai. Jame teigiama, jog rangos sutartyje yra numatyti 0,05 proc. dydžio delspinigiai už kiekvieną pavėluotą dieną.

„Nacionalinė teismų administracija yra informavusi rangovą, kad jam yra skaičiuojami delspinigiai už vėlavimą ir galutinė jų suma bus apskaičiuota užbaigus darbą, – rašoma NTA atsakyme. – Delspinigiai bus išskaičiuoti iš sulaikytos rangovui mokėtinos sumos.“

Teismų administracija redakciją patikino, jog vėluojančiam rangovui daugiau nei numatyta investiciniame projekte nemokės: „Bendras valstybės investicijų programoje patvirtintas projekto biudžetas – 2 mln. 389 tūkst. eurų.“ O savo internetiniame tinklalapyje NMA skelbia, jog šio projekto bendra vertė – 2 mln. 483 tūkst. eurų.

NTA taip pat sutrumpino ir statybų Ukmergės Temidei laiką. Ankščiau mums rašiusi jog numatoma, kad Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmai į pastatą galės persikelti 2020 m. II pusmetį, sako, jog „objektas bus visiškai užbaigtas ir teismas galės įsikelti į patalpas per 2020 m. II ketvirtį.“

NMA paprašė patikslinti, kad rangovą ji pasirinko ne, kaip rašėme, pagal mažiausią jo pasiūlytą kainą ir atliekamų darbų kokybę, o tik pagal kainą. „Nurodėme, kad tik pagal kainą pirkome“, – parašė mums NMA komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Žydrūnė Tursaitė.

O mums net abejonių nekilo, kad Nacionalinei teismų administracijai, už valstybės biudžeto milijonus statančiai rūmus Temidei, turėjo rūpėti ne tik jų statybų kaina, bet ir kokybė...

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)