Suskaičiavo dėl ekstremalios situacijos patirtas išlaidas

Mobiliajame patikros punkte iš viso ištirta 2 150 asmenų. Mobiliajame patikros punkte iš viso ištirta 2 150 asmenų.

Dėl koronaviruso plitimo Ukmergės rajono savivaldybės patirtos išlaidos siekia daugiau kaip 141 tūkst. Eur.

Savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas tikisi, kad šios lėšos bus padengtos iš vyriausybės biudžeto.

Tarp vardijamų išlaidų – kompiuterinės programos nuotoliniam darbui įsigijimas, informacijos viešinimas, patalpų dezinfekavimas, iš užsienio grįžusių asmenų parvežimas iš oro uosto, jų apgyvendinimas, palapinės mobiliajam punktui įsigijimas, mėginių paėmimas, savivaldybės pastato durų apsaugos sistema ir kitos.

Didžiausia išleista suma – asmens apsaugos priemonėms – 77 991 Eur.

Suskaičiuota, kad iš viso „koroninės“ išlaidos siekia 141 098 Eur.

D.Varnas taip pat informavo, kad Ukmergės karščiavimo klinikoje iš viso priimti 32 pacientai. Jų tyrimų rezultatai buvo neigiami.

Ukmergės ligoninėje buvo susirgę 13 pacientų. Iš jų mirė 2, kiti pasveiko.

Atnaujinus Ukmergės ligoninės veiklą, joje buvo gydomi 8 pacientai, kuriems nustatyta COVID-19. Koronavirusu sirgo 38 Ukmergės ligoninės darbuotojai. Visi jau pasveiko.

Rajono sveikatos priežiūros įstaigos periodiškai tikrina savo medikus. Tikrinami Jasiuliškių socialinės globos namų, Želvos parapijos katalikiškųjų senelių namų, Deltuvos senelių globos namų, Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro, Ukmergės globos centro, rajono neįgaliųjų organizacijų socialiniai darbuotojai. Patikrinti ir 148 ugdymo įstaigų darbuotojai.

Visi gauti atsakymai – neigiami.

Mobiliajame patikros punkte iš viso ištirta 2 150 asmenų. Čia buvo nustatyta 13 infekcijos atvejų.

Praėjusios savaitės duomenimis, Ukmergės ligoninėje liko trys koronavirusu užsikrėtę pacientai.

Visa ši informacija buvo pateikta savivaldybės tarybai. Užduota nemažai klausimų. Tarp jų – apie 60 dirbančių vyresnių asmenų situaciją. Raginta, kad jie nebūtų atleisti iš savivaldybės įmonių.

Administracijos direktorius D. Varnas patikino, kad tikrai nesiruošiama vyresniųjų atleisti. „Dėl amžiaus cenzo žmonės tikrai nebus rūšiuojami“, – tikino direktorius.

Užduota nemažai klausimų apie ligoninės darbą, kada jis grįš į senas vėžes. Patikinta, kad tai bus, kai įstaigoje nebebus gydomi koronavirusu užsikrėtę pacientai. Tada nebereikės ir tiek daug medikų, kurie dabar priversti dirbti pasiskirstę į turinčius sąlytį su sergančiaisiais ir neturinčius tokio santykio.

Medikai tarybos nariai kolegas patikino, kad taip, kaip buvo, nebus tikrai – įstaigoje ir ateityje išliks ribojimai dėl patekimo į ligoninę dėl konsultacijų.

Viena dėl koronaviruso nukentėjusių savivaldybės įstaigų – Ukmergės autobusų parkas. Pasak direktoriaus, įmonė dar neskaičiavo, kiek preliminariai nuostolių ji patyrė. Tačiau jų tikrai yra.

D.Varnas sako dabar sulaukiantis labai daug ukmergiškių raginimų vėl paleisti autobusų eismą. Žadėjo, kad grafikai bus pamažu atstatomi nuo birželio 16 dienos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # # bk 2020-06-02 18:46
Uz tat keliukas uz 700 000!!!! Vaikus tai j darzeli butina veziot vice :lol: :lol: :-* :-* 8) 8)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų