Spausdinti šį puslapį

Dėl karantino nesilaikymo nubaudė per 3 tūkst. asmenų

Per tris karantino mėnesius policija dėl jo reikalavimų nesilaikymo iš viso nubaudė daugiau kaip 3 tūkst. asmenų.

„3 120 protokolų iš viso“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, sumokėjusiesiems per dvi savaites skirta pusė minimalios baudos – 250 eurų. Dėl tų, kurie sumokėti delsė, sprendžiama individualiai.

„1,1 tūkst. žmonių yra sumokėję“, – sakė policijos atstovas.

Dažniausi pažeidimai buvo būriavimasis, izoliacijos nesilaikymas ar kaukių nedėvėjimas.

Taip pat pradėta 13 ikiteisminių tyrimų dėl baudžiamajame kodekse numatytų kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimų.

Administracinių nusižengimų kodeksas už karantino pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos.

Administracinių nusižengimų kodekso pataisos priimtos balandžio pradžioje. Padidintos baudos už karantino pažeidimus bei praplėstas institucijų, galinčių už šiuos pažeidimus bausti, ratas.

Iki tol bausti dėl karantino pažeidimų galėjo Nacionalinio visuomenės sveikatos centras ir savivaldybių administracijos, šiuo metu tai daryti gali ir policija bei karo policija, Viešojo saugumo tarnyba, pasieniečiai.

BNS inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)