Spausdinti šį puslapį

Ims paskolą

UAB Ukmergės butų ūkis kreipėsi į savivaldybę su prašymu suteikti iki 650 000 Eur garantiją rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.

Garantijos prašoma planuojamai imti paskolai daugiabučio namo Linų gatvėje Nr. 6 atnaujinimo (modernizavimo) projektui įgyvendinti – vidaus ir kitų patalpų įrengimui.

Vadovaujantis parengtu techniniu darbo projektu, šiame kadais mokyklai priklausiusiame bendrabutyje numatyta atlikti ne tik su modernizavimu susijusius darbus, bet ir sutvarkyti patalpų vidų. Čia bus įrengta 30 socialinių butų. Keturi iš jų bus pritaikyti judėjimo negalią turintiems žmonėms.

Tačiau darbus privalu atlikti laiku – kaip numatyta klimato kaitos programos sutartyje. Priešingu atveju laukia finansinės sankcijos.

VšĮ Būsto energijos ir taupymo agentūra Ukmergės butų ūkį informavo, kad jeigu objektas nebus užbaigtas iki šių metų pabaigos, jam nebus suteikta 15 proc. valstybės parama iš klimato kaitos programos lėšų. Tai sudarytų apie 107 tūkst. Eur.

Savivaldybės taryba Butų ūkio  prašymą patenkino.

Bus suteikta 650 000 Eur garantija rajono biudžeto lėšomis įmonės imamai paskolai.

Nagrinėjant šį klausimą savivaldybės tarybos posėdyje, rajono politikai domėjosi darbų eiga.

Paaiškinta, kad šiuo metu atlikta apie pusę darbų.

Dabar 100 proc. jie atliekami iš valstybės lėšų, bet jei iki metų pabaigos nebus baigti, reikės prisidėti ir rajono biudžeto lėšomis.

Savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas priminė, kad prieš imantis šio projekto, dar praėjusioje savivaldybės tarybos kadencijoje, buvo svarstytas ir pastato utilizavimo scenarijus. Tačiau, tada paskaičiuota, jog tai kainuotų apie 400 tūkst. Eur, tad priimtas sprendimas pastatą pritaikyti socialiniams būstams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)