Spausdinti šį puslapį

Aiškinsis, kaip savivaldybės skirsto 10 mln. eurų verslui

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) trečiadienį aiškinsis, kaip savivaldybės naudoja joms šiemet skirtus 10 mln. eurų verslo sąlygoms gerinti.

Kaip BNS sakė komiteto vadovas „valstietis“ Valius Ąžuolas, preliminariai išanalizavus lėšų panaudojimo pirmąjį pusmetį situaciją, tapo aišku, kad savivalda skirtingai įsivaizduoja vietos verslo rėmimą.

„Po peržiūros pamatėme, kad vaizdas labai skirtingas. Ukmergė visus gautus pinigus panaudotojo gatvės išasfaltavimui. Klausiam, kaip paskatintas verslas tuo, kad gatvė išasfaltuota. Aiškina, kad prie tos gatvės – kelios parduotuvės. Dviem parduotuvėms gyvenimas pagerintas, o kokia nauda kitam verslui? Kitas pavyzdys – už visus pinigus planuojamas pirkti žemės sklypas“, – BNS kalbėjo V. Ąžuolas.

Visas gautas lėšas – po maždaug 100 tūkst. eurų – panaudojo tik Prienų ir Šalčininkų rajonai. 97 proc. pinigų verslui skyrė Šiaulių, apie 74 proc. – Tauragės ir Kėdainių rajonai. Palangos miesto, Telšių, Kaišiadorių, Akmenės, Rietavo, Druskininkų, Elektrėnų savivaldybės paskirstė ne mažiau kaip pusę lėšų.

Nė euro nepanaudojo Anykščių savivaldybė, kuriai numatyta 112 tūkst. eurų, Jonavos – 123 tūkst. eurų, Jurbarko – 400 tūkst. eurų, Kelmės – 115 tūkst. eurų, Pakruojo – 139 tūkst. eurų, Raseinių – 144 tūkst. eurų, Širvintų – 129 tūkst. eurų.

BFK surinkti duomenys rodo, kad iš 10 mln. eurų kol kas panaudota vos 2,8 mln. eurų, mažiau negu trečdalis lėšų.

V.Ąžuolas sako, kad šie duomenys atspindi ne visų savivaldybių duomenis.

„Klausimas, ar bus 40 proc. panaudota“, – sakė komiteto pirmininkas.

V.Ąžuolo teigimu, 10 mln. eurų verslo plėtrai buvo numatyta norint „išgryninti tas savivaldybes, kurios turi daugiausia problemų dėl vietos verslo skatinimo“.

BNS inf.


Reklama: Paskolos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)