Už iš prieglaudos paimamą augintinį prašo aukos

Į redakciją paskambinusi Neringa pasakojo, kad praėjusiais metais iš gyvūnų prieglaudos „Akeso“ paėmė šuniuką. Tačiau tikino, kad iš jos buvo pareikalauta 15-os eurų.

Darbuotoja sakė, kad tai – perregistravimo mokestis. Tačiau Neringa skaitė spaudoje, kad minėta įmonė su savivaldybe dėl gyvūnų yra pasirašiusi sutartį ir yra gavusi finansavimą. Mano, kad neteisinga iš žmonių, panorusių priglausti benamius, reikalauti pinigų.

VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“ vadovas Edvinas Novikas tikino, kad 15 eurų nėra mokestis, o tėra tik auka. Ji esą tik iš dalies padengia išlaidas, kurios patiriamos gyvūną ženklinant ir vakcinuojant nuo visų plintančių ligų. Vadovo teigimu, prieglauda už šias paslaugas patiria gerokai didesnes išlaidas.

Tačiau auka juk yra savanoriška. Kaip galima jos reikalauti? E. Novikas tvirtino, kad prievartos tikrai nėra. Kai žmonėms paaiškina, kad šie pinigai bus skiriami kitų prieglaudos gyvūnų reikmėms, dar neatsirado tokio, kuris kategoriškai pareikštų, kad pinigų neduos.

Pašnekovas tikino, kad gyvūnus priglausti norintys asmenys aukoja ir kitose prieglaudose, tai esą normali praktika, nes keturkojų laikymas, gydymas ir karantinavimas yra tikrai labai brangus. Savivaldybės skiriamų pinigų, pasak pašnekovo, užtenka vieno mėnesio gyvūnų karantinavimui. Tačiau dažniausiai atvežti benamiai išbūna prieglaudoje gerokai ilgiau nei mėnesį.

Šiuo metu „Akeso gyvūnų prieglaudoje“ gyvena apie 50 šunų ir kačių. Dauguma jų – pagauti pagal sutartį su rajono savivaldybe.

Jų išlaikymo kaštų bene didžiausia dalis – įvairi medicinos pagalba.

E.Novikas tikina, kad kaip ir kitos prieglaudos, taip ir jų, be aukotojų niekaip neišsiverstų. Džiaugiasi sulaukiantys privačių asmenų ir įmonių paramos. Neretai geradariai prašo, kad nebūtų viešinami.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-3 # pinigai 2021-05-17 10:14
Jeigu nesugebat paaukot pasiimant gyvuna 15e, tai kaip jus planuojat ji islaikyt? Juk per menesi teks isleist gerokai daugiau negu 15e. Nebent aisku pirksit optima linija maisteli :)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų