Dėl epidemijos ligoninę prislėgė finansinės problemos

Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Darius Varnas bei Viešųjų pirkimų ir teisės skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Šičkinienė birželio 10 d. susitiko su VšĮ Ukmergės ligoninės vadovybe, profesinių sąjungų atstovais.

Rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad daugiausia kalbėta apie pablogėjusią ligoninės finansinę padėtį, kurią lėmė įvairūs išoriniai veiksniai.

Pasak Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo Rimvydo Civilkos, nuo sausio padidėjus minimaliai mėnesinei algai, ligoninė privalėjo kelti darbuotojams atlyginimus, tačiau Vyriausybės žadėtų papildomų finansų kompensuoti stipriai išaugusias sąnaudas darbo užmokesčiui skirta nebuvo.

Taip pat pagal sutartį su valstybine ligonių kasa (VLK) ligoninė iš jos šiemet gauna 95 tūkst. 992 Eur mažiau nei pernai. Dėl to reikia mažiausiai 500 tūkst. eurų papildomų lėšų (neskaičiuojant atostogų, šventinių dienų ir t. t.).

„Apie 150 darbuotojų prie darbo užmokesčio mokami priedai už darbą su COVID-19 pacientais.

Šiuos priedus, vėluodama 2–3 mėnesius, kompensuoja VLK, tačiau nekompensuojami nuo šių priedų skaičiuojami atostoginiai.Kas mėnesį ligoninei tai atsieina daugiau nei po 10 tūkst. Eur papildomų lėšų.

Situaciją blogina ir išaugusios kitos išlaidos. Lyginant su praėjusiais metais, išlaidos vaistams išaugo 40 proc., medicininėms priemonėms – 150 proc., net 500 proc. padidėjo deguonies panaudojimas. Tai, aišku, daugiausia susiję su „kovidinių“ ligonių gydymu, kuris yra labai brangus. Viską turime dengti iš ligoninės sąskaitos, iš tų pačių pinigų, ką gauname iš VLK pagal sutartį“, – sakė R. Civilka.

Susitikime rajono vadovai siūlė apie problemą kuo skubiau informuoti Vyriausybę, Sveikatos apsaugos ministeriją, Lietuvos savivaldybių asociaciją. 

„Padarysime viską, kad derybos dėl žadėto papildomo finansavimo sveikatos priežiūros įstaigoms įvyktų su pačia ministre pirmininke Ingrida Šimonyte. Šiuo klausimu darbas vyksta jau keletą mėnesių. Teikiami pasiūlymai, vyksta dialogas. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tikrai yra gavęs ne vieną raštą dėl šios problemos, deja, ministras kol kas nieko negirdi, nieko konkretaus nesiima“, – kalbėjo R. Janickas.

D.Varnas pažadėjo, kad, jei problema neišsispręs, ateinančių metų rajono biudžete bus ieškoma galimybių kaip ligoninei kompensuoti bent dalį patirtų nuostolių. Dabar, deja, iš biudžeto tam negalima nieko skirti.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Idomiai 2021-06-16 10:04
Kažkaip keista.... Mokam psd nors negaunam paslaugų, dar turim prisidėti "priedams"?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų