Verslo liudijimai nebrangs

Atsižvelgiant į ekstremalią situaciją, savivaldybės administracija pasiūlė kitąmet įsigyjant verslo liudijimus taikyti šiemet nustatytus fiksuotus pajamų mokesčio dydžius ir lengvatas.

Ukmergės rajone veiklą, įsigijus verslo liudijimus, pernai vykdė 938 asmenys, iš jų 561 pasinaudojo lengvatomis.

Į biudžetą pernai gauta 43 tūkst. Eur pajamų, lengvatų suma sudarė 10,5 tūkst. Eur. Daugiausiai verslo liudijimų turėtojų užsiėmė prekyba (198), statybos darbais (174), kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir soliariumų veikla (115), gyvenamosios paskirties patalpų nuoma (91), kvalifikacijos tobulinimo ir papildomo ugdymo veikla (86).

Pernai daugiausia pajamų gauta už šiuos verslo liudijimus: prekyba – 9,7 tūkst. Eur; kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir soliariumų veikla – 7,9 tūkst. Eur; gyvenamosios paskirties patalpų nuoma – 6,0 tūkst. Eur; specialieji statybos darbai – 5,9 tūkst. Eur; statybos baigimo apdailos ir valymo darbai – 3,3 tūkst. Eur; variklinių transporto priemonių remontas – 1,8 tūkst. Eur.

Lengvatomis dažniausiai naudojosi bedarbiai, įregistruoti darbo biržoje (186), ir asmenys, kurie gauna su darbo santykiais susijusių pajamų (142).

Pernai iš veiklų, kuriomis buvo galima verstis turint verslo liudijimus, išbraukta: automobilių remontas, elektros sistemų įrengimas pastatuose, statybos baigimo apdailos darbai bei vandentiekio, šildymo ir oro kondicionavimo sistemų įrengimo darbai.

Šiemet iki liepos už verslo liudijimus į rajono savivaldybės biudžetą gauta 31,7 tūkst. Eur, o lengvatų suteikta už 10,1 tūkst. Eur.

Lengvatomis taip pat dažniausiai naudojosi bedarbiai, įregistruoti darbo biržoje, ir asmenys, kurie gauna su darbo santykiais susijusių pajamų.

Savivaldybės tarybos posėdyje pritarta, kad mokestis nebrangtų, o lengvatos išliktų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # JANIS 2021-09-03 14:49
Žemės ūkio ir pramonės investicijų paslauga
Siekdama padėti daugeliui įmonių, kurios šiuo krizės laikotarpiu nepatenka, mūsų finansų įstaiga norėjo suteikti paramą visoms įmonėms ar privatiems asmenims, kuriems jos reikia.
Mūsų pasiūlymai galioja nuo 10 000 iki 500 000 eurų.
grąžinama su 3% palūkanų norma per metus.
susisiekite el. paštu dėl išsamesnės informacijos
paštas:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų