Spausdinti šį puslapį

Didžiausia parama – „Klajūnui“

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad paramos gavėjams, meno kūrėjams, profesinėms sąjungoms ir profesinių sąjungų susivienijimams bei politinėms partijoms jau pradėta pervesti gyventojų skirta parama.

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, daugiausia ukmergiškių parėmė beglobiais gyvūnais besirūpinančią VšĮ „Klajūnas“. Jai paramą skyrė 752 gyventojai. Jų paramos dydis – 21 886,32 Eur.

Daugiausia paramos „Klajūnas“ sulaukė ir praėjusiais metais. Tačiau ir rėmėjų skaičius, ir paramos dydis šiemet padidėjo. Pernai paramą „Klajūnui skyrė 684 rėmėjai, o apskaičiuota suma siekė 18 508 Eur.

Užpernai ši organizacija taip pat sulaukė didžiausios paramos.

Kaip ir praėjusiais metais, antroje vietoje pagal skirtą paramos dydį – Ukmergės rajono Žemaitkiemio medžiotojų klubas. Jam paramą, kurios dydis 5 840,46 Eur skyrė 220 gyventojų.

Trečioje vietoje, taip pat, kaip ir praėjusiais metais, – Ukmergės rajono Vidiškių medžiotojų būrelis. Iš 131 gyventojo jis sulaukė 5 531,31 Eur paramos.

VMI skelbia, kad nuo 2020 m. sumokėtų mokesčių apie 4,3 tūkst. ukmergiškių iš viso paramai skyrė beveik 142 tūkst. eurų. Iš jų daugiau nei 5 tūkst. Eur paramos sulaukė politinės partijos. Praėjusiais metais paramai skirta 135 tūkst. eurų.

VMI skelbia, kad rėmėjų lėšos bus pervedamos dalimis kasdien, o visą paramą gavėjams VMI perves iki lapkričio 15 d.

Primenama, kad paramos gavėjams, tarp jų ir meno kūrėjams, galima skirti iki 1,2 proc. sumokėto GPM, politinėms partijoms – iki 0,6 proc., profesinėms sąjungoms ar jų susivienijimams – iki 0,6 proc.

Nuo kitų metų prašymus dėl paramos skyrimo gyventojai galės pateikti tik e. būdu per elektroninio deklaravimo sistemą. Šiemet prašymus savarankiškai e. būdu, be VMI specialistų pagalbos, pateikė apie 90 proc. gyventojų (pernai 87 proc.).

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)