Spausdinti šį puslapį

Lėšos nėra papildomos – pasikeitė tik jų patekimo kelias

Praėjusią savaitę „Ukmergės žiniose“ rašėme apie patikslintą rajono biudžetą. Jame – iš Sveikatos apsaugos ministerijos gautos lėšos, kaip rašėme, papildomai skirtos medikų algų priedams.

„91,811 tūkst. Eur skirta asmens sveikatos priežiūros įstaigų patirtų išlaidų už 2021 m. liepos mėn. darbo užmokesčiui kompensuoti, iš jų: 40,779 tūkst. Eur skirta Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centrui, o 51,032 tūkst. Eur – Ukmergės ligoninei.“

Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka patikslino, kad tai nėra kažkokios papildomos lėšos medikų darbo užmokesčiui. Tiesiog yra pasikeitęs jų patekimo įstaigai kelias.

Iš gautų papildomų lėšų mokami atlyginimų priedai COVID-19 skyriuje dirbantiems medikams.

Pasirodo, anksčiau šie pinigai buvo pervedami tiesiogiai įstaigai per ligonių kasas, o prieš kelis mėnesius tvarka pasikeitė  – priedams už darbą su „kovidiniais“ ligoniais skirti pinigai dabar skiriami per savivaldybę.

Taigi, tikslinant rajono savivaldybės biudžetą, reikalingas savivaldybės tarybos sprendimas.

„Tai – ne naujos papildomos lėšos. Jas gaunam jau visus metus. Pasikeitė tik jų gavimo kelias. Jis tapo labiau biurokratinis“, – paaiškino ligoninės vadovas.

Informavo, kad dirbantiems „kovidiniame“ skyriuje gydytojams ir slaugytojams mokami 100 proc. priedai. Jie kompensuojami iš Vyriausybės biudžeto. Tačiau bėda ta, kad labai vėluoja. Šią savaitę pasiekė tik už liepos mėnesį. O kur dar už rugpjūtį, rugsėjį, spalį. O su darbuotojais atsiskaitoma iš karto.

Finansinė situacija, pasak vyriausiojo gydytojo, įstaigoje sudėtinga. Sakė, kad ji suprastėjo nuo metų pradžios šalyje padidėjus minimaliam atlyginimui. Papildomų lėšų tam nebuvo numatyta.    

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)