Investicijos Ukmergėje, euras, išlaidos, piniginės naujienos

Gyvosios karo istorijos rekonstruktoriai į Deltuvą atvyko atkurti Vilkmergės (Deltuvos) mūšio, įvykusio 1812 metais tarp Prancūzijos ir Rusijos kariuomenių. Nuo penktadienio čia augo palapinių miestelis, kūrėsi laužai, dygo šautuvų piramidės.

Deltuvos miestelyje šeštadienį vyko teatralizuotos kovos Deltuvos (Vilkmergės) mūšiui paminėti. Griaudint patrankų šūviams, žiūrovų akyse atgijo imperatoriaus Napoleono Bonaparto vadovaujamos Prancūzijos kariuomenės kartu su vietiniais pagalbininkais ir caro Aleksandro I-ojo kariuomenių susirėmimas.

Deltuvos miestelyje tradiciškai rengiamos teatralizuotos kovos šiam įvykiui paminėti.

„Mūsų dienos – kaip šventė“ – skubėti gyventi kviečiama Salomėjos Nėries eilėraštyje, tapusiame legendine Vytauto Kernagio daina. O švenčių nebūna per daug. Tik, kai kurių ukmergiškių manymu, Ukmergėje jos – ne tokios šventiškos arba išvis neegzistuojančios...

Didžiulis karštis šeštadienį alino Deltuvoje vykusio Vilkmergės (Deltuvos) mūšio tarp prancūzų ir rusų armijų inscenizacijos dalyvius.

Deltuvoje vėl griaudės patrankos

Deltuvos miestelį vasarą drebina patrankų kanonada – vyksta Vilkmergės (Deltuvos) mūšio tarp prancūzų ir rusų armijų inscenizacija. Šiais metais jau keturioliktą kartą rengiamoje šventėje vyks ne tik mūšio inscenizacija, bet ir bus pasiūlyta įvairių veiklų žiūrovams.

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų