Investicijos Ukmergėje, euras, išlaidos, piniginės naujienos

Apleistą griuveną primenantį buvusį Užupio mokyklos bendrabutį aplinkiniai vadina „Černobyliu“. Ukmergiškiai stebisi, kodėl čia, prieš kurį laiką prasidėjus darbams, nieko nebedaroma, o pastatas toliau niokojamas.

Be balkonų liko tik laikinai

Šiuo metu renovuojamo Jaunimo gatvės 42A devynaukščio namo gyventojai įsibaiminę: darbai dar nebaigti, o jie liko be... balkonų. Žmonės pasakoja girdėję, kad kol kas taip ir bus, nes esą yra kažkokių nesklandumų su vykdomais darbais. Gyventojams neramu, kaip bus, kada balkonai atsiras, negi šitaip reikės gyventi peržiem.

Ruošiantis renovuoti Deltuvos gatvėje esantį daugiau nei šimtmečio senumo pastatą, statybininkai aptiko arkinį rūsį. Kas tai per objektas ir ar jame nėra vertingų radinių aiškinsis specialistai.

Vandentiekio ir nuotekų tinklų renovavimo projektas Ukmergėje sustojo nutraukus sutartį su darbus atliekančiu rangovu. Dėl to gerokai susitrukdė ir dviejų mieste renovuojamų Sodų ir Paupio gatvių darbai.

Klaipėdos gatvę puošia ką tik baigtas remontuoti naujoviškas ir neįprastai atrodantis pastatas. Pokyčiais labiausiai džiaugiasi jame įsikūrusių įstaigų, tarp jų – Ukmergės meno mokyklos Dailės skyriaus, bendruomenės.

Aktyvios Lyduokių moterys naujam gyvenimui kelia išskirtinį miestelio objektą – mūrinę Gedimino pilaitę. Parengus projektą ir sulaukus finansavimo, ji šiuo metu renovuojama, o liepos pabaigoje bus iškilmingai pristatyta visuomenei.

Ukmergėje sparčiausiai gražėja Užupio mikrorajonas. Būtent čia – daugiausia daugiabučių namų, kuriuos jau palietė arba dar palies renovacija. Kitur šia galimybe žavimasi mažiau arba atsinaujinti gyventojai išvis nenori.

Gausūs šių metų lietūs didelių nemalonumų pridarė ne tik ūkininkams, bet ir būstų šeimininkams. Skendo gyventojų rūsiai, „svečias“ butuose – pelėsis. Tačiau dėl to žmonės labiau kaltina ne lietų, o statybų broką.

Lietuvos architektų rūmai (LAR), gavę Ukmergės miesto bendruomenės tarybos prašymą įvertinti Ukmergės miesto centro rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus, surengė išvažiuojamąją architektūros ekspertų tarybą Ukmergėje. Ekspertus smarkiai nuvylė tiek šio projekto sprendinių kokybė, tiek nerezultatyvi Ukmergės savivaldybės pareigūnų koncentracija į formalius procedūrinius aspektus.

Nerimsta aistros dėl niekaip nebaigiamos tvarkyti Veterinarijos gatvės, kurioje pradedama ir naujų darbų. Tačiau kai kuriais jų, pavyzdžiui, tiesiamais naujais takais gyventojai stebisi, vadina neapgalvotais.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų