Spausdinti šį puslapį

„Sinergija“ atiteko kitiems šeimininkams

Au­to­rės nuotr. Ža­da­ma keis­ti ir svei­ka­tin­gu­mo cen­tro vi­dų, ir iš­orę. Au­to­rės nuotr. Ža­da­ma keis­ti ir svei­ka­tin­gu­mo cen­tro vi­dų, ir iš­orę.

Ban­kru­ta­vu­si UAB Uk­mer­gės svei­ka­tin­gu­mo cen­tras ati­te­ko nau­jiems sa­vi­nin­kams. Ją ne­se­niai įsi­gi­jo Kau­ne įsi­kū­ru­si UAB „KDS gru­pė“, ku­riai šiuo me­tu va­do­vau­ja uk­mer­giš­kis, se­niau Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je dir­bęs Au­re­li­jus De­viat­ni­ko­vas.

Cen­tro val­dy­tą svei­ka­tin­gu­mo kom­plek­su va­din­tą „Si­ner­gi­ją“ nau­jie­ji šei­mi­nin­kai nu­pir­ko iš ban­kro­to ad­mi­nist­ra­to­riaus – UAB „Fo­rum re­gis“. Jos ži­nion „Si­ner­gi­ja“ per­ėjo, Uk­mer­gės svei­ka­tin­gu­mo cen­trui prieš ku­rį lai­ką pa­skel­bus ban­kro­tą.

UAB „KDS gru­pė“ va­do­vas A. De­viat­ni­ko­vas at­skleis­ti, kiek in­ves­tuo­ta įsi­gy­jant „Si­ner­gi­ją“, sa­kė ne­no­rin­tis. Tai, jo tei­gi­mu, – kon­fi­den­cia­li in­for­ma­ci­ja: „Nu­si­pir­kom už tą su­mą, ku­rios ir bu­vo pra­šo­ma. Pro­ce­sas vy­ko pa­gal nu­sta­ty­tas tai­syk­les.“

„Uk­mer­gės ži­nio­se“ anks­čiau ra­šė­me, jog lik­vi­duo­tos už­da­ro­sios ak­ci­nės ben­dro­vės Uk­mer­gės svei­ka­tin­gu­mo cen­tro tur­tą ne­sėk­min­gai ban­dy­ta par­duo­ti ne vie­ną kar­tą. Ne­įvy­kus ke­liems auk­cio­nams, bu­vo or­ga­ni­zuo­ja­mos pa­kar­to­ti­nės var­žy­ty­nės.

Apie par­duo­da­mą iš var­žy­ty­nių tur­tą – pa­sta­tą su pri­klau­si­niu Gruo­džio 17-osios gat­vė­je 52A, Uk­mer­gė­je, – bu­vo pa­skel­bęs Įmo­nių ban­kro­to val­dy­mo de­par­ta­men­tas prie Ūkio mi­nis­te­ri­jos. Pa­sta­tas bu­vo api­bū­din­tas kaip tu­rin­tis spor­to pa­skir­tį. Ben­dras jo plo­tas – 2599,15 kv. m. Pra­di­nė „Si­ner­gi­jos“ par­da­vi­mo kai­na li­tais tuo­met įvar­dy­ta kiek dau­giau nei du mi­li­jo­nai – 2090000.

Ta­čiau A. De­viat­ni­ko­vas su­ti­ko pa­si­da­ly­ti pla­nais, su­si­ju­siais su įsi­gy­tu nau­juo­ju tur­tu. „Ka­dan­gi vie­na iš mū­sų įmo­nių gru­pės įmo­nė už­si­i­ma pa­na­šia veik­la – tu­rim spor­to kom­plek­są, pla­nuo­jam ir čia šią veik­lą plės­ti, – pa­sa­ko­jo jis. – Ap­skri­tai ti­ki­mės at­gai­vin­ti šį kom­plek­są, kad ja­me bū­tų ga­li­ma ir pa­spor­tuo­ti, ir pa­val­gy­ti, jei rei­kia – per­nak­vo­ti.“

Ne­sle­pia, jog ruo­šia­ma­si pa­sta­tą tvar­ky­ti iš es­mės: „Pla­nuo­jam da­ry­ti re­mon­tą, ku­rį tur­būt pra­dė­sim ki­tais me­tais. Tai tu­rė­tų bū­ti ka­pi­ta­li­nis re­mon­tas, ku­ris apims vi­sus tris aukš­tus, įskai­tant rū­sį. Gal kiek rei­kės pa­keis­ti ir pa­sta­to iš­vaiz­dą. Struk­tū­ros ne­kei­sim, bet tik­rai kei­sis pa­va­di­ni­mas. Kaip ir ko­kie bus, šian­dien ne­ga­liu at­sa­ky­ti.“

Tei­gia kol kas ne­ga­lin­tis įver­tin­ti ir to, ar čia bus kei­čia­ma veik­los kryp­tis. „Pa­sta­tą įsi­gi­jom, o to­liau sprę­sim, kaip bus. Ka­dan­gi mū­sų įmo­nės veik­la la­biau – in­ves­ti­ci­nė, dir­bam ties pro­jek­tais, jei ra­sim pir­kė­ją – jį par­duo­sim“, – at­sklei­dė pa­šne­ko­vas.

Laik­raš­ty­je taip pat esa­me ra­šę, jog Vil­niaus apy­gar­dos teis­mas ban­kro­to by­lą UAB Uk­mer­gės svei­ka­tin­gu­mo cen­trui iš­kė­lė 2012 me­tų lap­kri­čio 30 die­nos nu­tar­ti­mi. Į teis­mą su to­kiu pa­reiš­ki­mu krei­pė­si AB Šiau­lių ban­kas.

Jis nu­ro­dė, kad sko­li­nin­kas neat­si­skai­tė su juo pa­gal kre­di­to su­tar­tį, taip pat – per pa­pil­do­mą 30 die­nų lai­ko­tar­pį, ku­ris bu­vo nu­sta­ty­tas įtei­kiant pra­ne­ši­mą apie ra­gi­ni­mą įvyk­dy­ti sa­vo įsi­pa­rei­go­ji­mus. Teis­mas pa­ten­ki­no pa­reiš­kė­jo pra­šy­mą dėl lai­ki­nų­jų ap­sau­gos prie­mo­nių tai­ky­mo. Bu­vo areš­tuo­tas at­sa­ko­vui nuo­sa­vy­bės tei­se pri­klau­san­tis ne­kil­no­ja­ma­sis ir kil­no­ja­ma­sis tur­tas, taip pat ben­dro­vės pi­ni­gi­nės lė­šos ir tur­ti­nės tei­sės.

„Fo­rum re­gis“ ieš­ko­vo pra­šy­mu ban­kru­tuo­jan­čios įmo­nės ad­mi­nist­ra­to­riu­mi bu­vo pa­skir­ta nuo 2012 m. lap­kri­čio 30 die­nos. Po pus­me­čio Uk­mer­gės svei­ka­tin­gu­mo cen­tro įmo­nė bu­vo lik­vi­duo­ta.

Pra­si­dė­jus teis­mi­niams pro­ce­sams, svei­ka­tin­gu­mo cen­tro veik­lą bu­vo pe­rė­mu­si ver­sli­nin­ko, tuo­me­ti­nio ra­jo­no ta­ry­bos na­rio Juo­zo Ar­ma­na­vi­čiaus va­do­vau­ja­ma UAB „Rim­jus“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)