Atliekas tvarko naujasis operatorius

Ko­mu­na­li­nių at­lie­kų tvar­ky­mo pa­slau­gą Uk­mer­gės ra­jo­ne nuo ba­lan­džio tei­kia UAB „Eko­no­vus“. Pa­sak jos at­sto­vų, pa­si­kei­tus at­lie­kų su­rin­ki­mo ope­ra­to­riui, gy­ven­to­jams ne­pa­to­gu­mų ne­kils.

 

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.


 

Sa­vi­val­dy­bės skelb­tą kon­kur­są lai­mė­ju­si įmo­nė – vie­na di­džiau­sių ša­lies at­lie­kų tvar­ky­mo ben­dro­vių. Ji už­si­i­ma ant­ri­nių ža­lia­vų, pa­kuo­tės, ga­my­bos ir ko­mu­na­li­nių at­lie­kų su­rin­ki­mu ir ap­do­ro­ji­mu.

Su­tar­tis su nau­ją­ja įmo­ne pa­si­ra­šy­ta pen­ke­riems me­tams. UAB „Eko­no­vus“ Vil­niaus re­gio­no pa­da­li­nio va­do­vas El­ma­ras Mi­li­na­vi­čius pa­sa­ko­jo, jog iš anks­tes­nio ope­ra­to­riaus jau per­im­ti vi­si šiukš­lių kon­tei­ne­riai. At­lie­kų iš­ve­ži­mo gra­fi­kas kol kas lie­ka toks pats. Jis, anot va­do­vo, keis­tų­si, jei įmo­nė ra­jo­ne plė­sis.

Pa­šne­ko­vas sa­ko, jog in­for­ma­ci­ja ak­tu­a­liais klau­si­mais tei­kia­ma te­le­fo­nu 8 650 84344. Jį gy­ven­to­jai ras ant kon­tei­ne­rių lip­du­kų. Jau ir Uk­mer­gė­je ne­se­niai įsi­kū­ru­si įmo­nė nuo­mo­ja­si pa­tal­pas Del­tu­vos g. 39B.

Nau­jo­jo ope­ra­to­riaus rū­pes­tis – ne vien šiukš­lių iš­ve­ži­mas, kon­tei­ne­rių ir jų aikš­te­lių tvar­ky­mas. Pa­gal su­tar­tį įmo­nė taip pat tu­ri su­rink­ti stam­bi­ą­sias at­lie­kas ir pri­sta­ty­ti į te­ri­to­ri­ją, ku­rio­je jos tvar­ko­mos. Tik čia, anot E. Mi­li­na­vi­čiaus, ne­bus ap­si­ei­ta ir be švie­čiamosios veik­los. Pa­ste­bi­ma, jog in­for­ma­ci­jos apie tin­ka­mą at­si­kra­ty­mą to­kio­mis at­lie­ko­mis žmo­nėms stin­ga.

Kol kas te­bei­eš­ko­ma dar­buo­to­jų, vyk­do­ma jų at­ran­ka. Pa­sak pa­šne­ko­vo, ga­li­my­bė per­ei­ti do­mi­na ir dir­bu­siuo­sius at­lie­kas li­gi šiol tvar­kiu­sio­je įmo­nė­je.

Ant­ri­nių ža­lia­vų rū­šia­vi­mu, tvar­ky­mu bei re­a­li­za­ci­ja be­si­rū­pi­nan­ti įmo­nė pa­si­ren­gu­si tuo už­si­im­ti ir mū­sų ra­jo­ne. Skly­pas, ku­ria­me bus įreng­ta rū­šia­vi­mo li­ni­ja, nu­ma­ty­tas Pa­bais­ko se­niū­ni­jo­je, ne­to­li dum­blo kom­pos­ta­vi­mo aikš­te­lės. Lau­kia­ma, ka­da rei­kia­mus do­ku­men­tus su­tvar­kys sa­vi­val­dy­bė.

UAB „Eko­no­vus“ šiuo me­tu su­ren­ka bui­ti­nes at­lie­kas ir ant­ri­nes ža­lia­vas Vil­niu­je, Kau­no ra­jo­ne, Klai­pė­do­je, Kai­šia­do­ry­se, Prie­nuo­se, Birš­to­ne, Aly­taus mies­te ir ra­jo­ne, Ša­kiuo­se, Šiau­liuo­se, Pa­ne­vė­žy­je. Ben­dro­vė jau daug me­tų ruo­šia ir tie­kia ža­lia­vas po­pie­riaus, kar­to­no, stik­lo, plas­ti­ko fab­ri­kams.

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų